Avertismentul FMI. Se înrăutăţesc prognozele pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va revizui prognoza de creştere economică a României către un avans de numai 4-4,5%, faţă de varianta mai optimistă de 5,1% din prezent, a declarat joi reprezentantul rezident al FMI pentru România, Alejandro Hajdenberg, potrivit profit.ro.

 „Estimarea privind creşterea economică, acum de 5,1% pentru anul 2018, a fost bazată pe datele disponibile în luna martie. Suntem în proces de revizuire şi prognoza va fi revizuită în octombrie şi, bazat pe cei mai recenţi indicatori şi pe decelerarea economiei din prima parte a anului, vom revizui estimarea noastră de creştere către zona de 4-4,5%, dar asta încă se discută”, a anunţat reprezentantul FMI, la o discuţie organizată în Bucureşti, potrivit sursei citate.

El a mai spus că FMI este preocupat că România va rata ţinta de deficit bugetar de 3%, instituţia estimând pentru acest an un deficit de 3,6% din PIB.

Şi Consiliul Fiscal îşi va revizui prognoza de creştere economică a României pentru acest an, de la 4,2% în prezent spre 3,5%, a spus preşedintele instituţiei, Ionuţ Dumitru.

Guvernul a construit bugetul pe anul 2018 pe o creştere economică de 5,5% şi un deficit bugetar de 2,97%, cifre pe care le-a menţinut în rectificarea bugetară adoptată miercuri, fără un aviz din partea CSAT. 

În raportul „World Economic Outlook”, publicat în aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere, de la 4,4% la 5,1%, estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite