Autostrăzi: Cel mai mare contract în execuţie, Suplacu de Barcău  - Borş se reziliază. Licitaţia va fi reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceea ce era de aşteptat se întâmplă: contractul pentru Suplacu de Barcău  - Borş se reziliază
Ceea ce era de aşteptat se întâmplă: contractul pentru Suplacu de Barcău  - Borş se reziliază

Compania spaniolă care efectua lucrările de construcţie ale tronsonului tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău – Borş a cerut rezilierea contractului, aşa încât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va trebui să scoată din nou tronsonul la licitaţie, a anunţat CNAIR.


Lucrările la tronsonul lung de 64 kilometri sunt în întârziere, firma spaniolă Corsan, care a câştigat contractul în vara anului trecut, nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, nici măcar după ce a fost penalizată cu 75 milioane de lei de către CNAIR.

„Firma constructoare, demonstrând că este în incapacitate financiară şi organizatorică, a transmis o Notificare  prin care solicită rezilierea contractului”, se arată în comunicat.

„Având în vedere situaţia existentă, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, singura opţiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract şi de a relicita proiectul”, se arată în comunicat.

Pe acest sector, unde a lucrat firma americană Bechtel, lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 50%.

În luna septembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, nemulţumit de mobilizarea constructorului, a declarat că nu exclude varianta rezilierii contractului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite