Autostrăzi 2015. Încă o amânare la tronsonul Sibiu-Piteşti: atribuirea studiului de fezabilitate a fost contestată de asocierea Romair-Dongbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţă, într-un comunicat, că pentru procedura de achiziţie publică „Revizuire/Actualizare Studiu de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti“, în data de 23.02.2015, asocierea Romair Consulting SRL - Dongbu Engineering Co.LTD a formulat o contestaţie la rezultatul procedurii emis de către CNADNR SA în data de 11.02.2015.

În prezent, contestaţia se află în faza de analiză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Soluţionarea, în cel mult 30 de zile

Conform prevederilor Art. 276 alin. (1) din OUG 34/2006, „Consiliul soluţionează pe fond contestaţia în termen de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziţiei publice de la autoritatea contractantă, respectiv în termen de 10 zile în situaţia incidenţei unei excepţii care împiedică analiza pe fond a contestaţiei, potrivit art. 278 alin. (1). În cazuri temeinic justificate, termenul de soluţionare a contestaţiei poate fi prelungit o singură dată cu încă 10 zile“.

Pe cale de consecinţă, în maximum 30 de zile de la depunerea contestaţiei de către  Asocierea Romair Consulting SRL - Dongbu Engineering Co.LTD, CNSC are obligaţia de a emite Decizia de Soluţionare, precizează CNADNR.

Reamintim că, la 11 februarie 2015, pentru contractul "Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Piteşti", a fost desemnată câştigătoare Asocierea Spea Ingineria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Autostrada va avea cinci secţiuni

Studiul de Fezabilitate ce urmează a fi întocmit vizează autostrada care va lega actuala variantă de ocolire a Municipiului Sibiu cu actuala variantă de ocolire a Municipiului Piteşti. Lungimea proiectului este de aproximativ 120 km.

Contractul este împărţit în cinci secţiuni conform Caietului de Sarcini.

Pentru Secţiunea Sibiu - Boita (Lotul 1) şi Curtea de Argeş - Piteşti (Lotul 5), Studiul de Fezabilitate trebuie realizat în maximum cinci luni.

Pentru celelalte secţiuni, Studiul de Fezabilitate trebuie realizat în maximum 12 luni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite