Autostrada Transilvania: Iohannis şi Orban taie panglica pentru 18 kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Asociaţia Pro Infrastructură
Foto Asociaţia Pro Infrastructură

Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, care are o lungime de 17,9 kilometri şi face parte din Autostrada Transilvania, va fi inaugurat vineri în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Transporturilor Lucian Bode.

Pe cei 17,9 km de la Iernut la Cheţani a lucrat asocierea Astaldi-Max Boegl, pe un contract început în 2016.

Deşi tronsonul se prefigura a fi gata în acest an, o problemă a apărut la nodul rutier de la Cheţani.

În luna iulie a.c., Asociaţia Pro Infrastructură  anunţa că lucrările pe lotul Câmpia Turzii – Cheţani au fost reluate de subcontractori, constructorul care a câştigat licitaţia, Straco, fiind în insolvenţă.

„Pe lotul vecin în lungime de 18 km, Cheţani-Iernut, antreprenorul Astaldi se apropie cu lucrările de finalizare, fiind posibilă recepţia în 45-60 de zile. Din păcate acest lot va deveni utilizabil doar după finalizarea nodului rămas de executat pe lotul Straco (Câmpia Turzii-Cheţani).

Finalizarea celor două loturi de 33 km va oferi şoferilor parcursul neîntrerupt a 110 km din Autostrada Transilvania (A3) între Târgu Mureş şi Nădăşel”, arăta asociaţia.

Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, are o lungime de 17,9 kilometri şi face parte din Autostrada Transilvania, tronsonul Câmpia Turzii-Târgu Mureş. Nodul de la Cheţani de pe Autostrada Transilvania este construit de compania Straco (cea care construieşte lotul 4 Cheţani-Câmpia Turzii), astfel încât lotul 3 Iernut - Cheţani să poată fi dat în folosinţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite