Autostrada Transilvania: A fost semnat contractul pentru construcţia lotului de la graniţa cu Ungaria

Autostrada Transilvania: A fost semnat contractul pentru construcţia lotului de la graniţa cu Ungaria

SummCompania de Drumuri CNAIR a semnat astăzi, la Oradea, contractul pentru construcţia lotului de la graniţa cu Ungaria, un alt ciot de 5 km între Biharia – Borş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lotul de 5,35 km va fi construit de firma Trameco, valoarea contractului fiind de 134,22 milioane de lei, fără TVA ( aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni şi o perioadă de execuţie a lucrărilor de 15 luni.
 
Tronsonul 3 al Autostrăzii Borş – Suplacu de Barcău, respectiv, Biharia – Borş, va avea un nod rutier la Biharia, 5 bretele şi 3 pasaje. Va costa 134,2 milioane de lei (28,5 milioane de euro), durata de proiectare va fi de 4 luni, iar perioada de executie de 15 luni. Lucrările se vor executa de catre o asociere romano-slovacă ce-i include si pe orădenii de Trameco.
 
Pentru lotul 1 Suplacu de Barcău – Chiribiş (26,35 kilometri), CNAIR nu a desemnat încă un câştigător. Evaluarea financiară se va încheia la data de 31 decembrie, conform datelor actualizate din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Pentru lotul 2 Chiribiş – Biharia (28,55 kilometri) şi lotul 3 Biharia – Borş (5,35 kilometri) a desemnat câştigătoare asocierea romano-slovacă ce-i include si pe orădenii de Tramecoo.
 
Pentru ambele secţiuni, perioada de garanţie a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.
 
Tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, din Autostrada Transilvania se află la a treia tentativă de realizare, după eşecurile cu foştii constructori, americanii de la Bechtel şi spaniolii de la Corsan.
 
CNAIR a lansat în august 2017 licitaţia pentru consturirea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş (60 kilometri) din Autostrada Transilvania, care a fost împărţit în trei loturi.
 
Pentru lotul 1 Suplacu de Barcău – Chiribiş (26,35 kilometri), CNAIR nu a desemnat încă un câştigător, evaluarea financiară urmând să se încheie până la 31 decembrie, conform datelor actualizate din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
 
Pentru lotul 2 Chiribiş – Biharia (28,55 kilometri) şi lotul 3 Biharia – Borş (5,35 kilometri) i-a desemnat câştigători pe orădenii de la Trameco.
 
Dacă pentru lotul 3 urmează să se semneze contractul cu orădenii, în cazul lotului 2 a fost depusă contestaţie. Pe 21 noiembrie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins-o însă ca nefondată. Rămâne de văzut dacă se va ajunge mai departe cu această contestaţie în instanţă.
 
CNAIR a anunţat pe 2 octombrie câştigătorii licitaţiilor pentru construcţia a încă 33,9 km din autostrada Transilvania, între Chiribiş şi Borş.
 
Contractele pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunilor 3C2 (Chiribiş – Biharia, între km 30+550 şi km 59+100) şi 3C3 (Biharia – Borş, între km 59+100 şi km 64+450) ale Autostrăzii Braşov - Tg. Mureş - Cluj – Oradea (autostrada Transilvania), au fost câştigate de Asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: