Autostrada Sibiu – Piteşti va avea un nou sector, spre Râmnicu Vâlcea. Bode: Este vital pentru dezvoltarea acestei zone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseul autostrăzii Piteşti - Sibiu

Guvernul plănuieşte un nou sector pentru Autostrada Sibiu – Piteşti, care să unească Râmnicu Vâlcea de Sibiu, prin Tigveni, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor Lucian Bode. În prezent, planul autostrăzii nu include Râmnicu-Vâlcea, ci intră pe Valea Oltului dinspre Curtea de Argeş abia la Cornetu.

„Toată lumea vorbeşte despre 5 sectoare. Noi, Guvernul, vorbim despre 6 sectoare în ce priveşte Piteşti – Sibiu. Este vital pentru dezvoltarea acestei zone să unim Râmnicu Vâlcea de Autostrada Sibiu – Piteşti. Am decis să construim o legătură de 23 km de la nodul de la Tigveni până la Râmnicu Vâlcea”, a declarat Lucian Bode, care participă, alături de premierul Ludovic Orban, la semnarea contractului tronsonului 4 Drum Expres Piteşti – Craiova.

Ministrul a precizat că, până la sfârşitul lunii septembrie, va fi transmisă spre validare către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru secţiunea 6.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Piteşti este în prezent compus din următoarele sectoare, care nu trec prin Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti şi alte staţiuni de pe Valea Oltului:

Lotul 1, Sibiu - Boiţa, 13,17 km

Lotul 2, Boiţa - Cornetu, 31,33 km

Lotul 3, Cornetu - Tigveni, 37,40 km

Lotul 4, Curtea de Argeş - Tigveni, 9,86 km

Lotul 5, Piteşti - Curtea de Argeş, 30,35 km

Lotul 6 ar fi o ramură separată care ar pleca din Râmnicu Vâlcea astfel încât să conecteze oraşul la autostrada Piteşti - Sibiu prin Tigveni, aflat la 10 kilometri de Curtea de Argeş. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite