Autostrada Sibiu-Piteşti este desemnată ca prima prioritate în Master Planul de Transport, a decis Comisia Europeană. Trebuie să fie gata până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţia autostrăzii va începe în 2017 şi se va încheia în 2020, prevede Master Planul General de Transport
Construcţia autostrăzii va începe în 2017 şi se va încheia în 2020, prevede Master Planul General de Transport

„După observaţiile de la Comisia Europeană, autostrada Sibiu-Piteşti figurează în Master Planul General de Transport pe primul loc la proiectele de autostrăzi cu un punctaj general de 112,22“, se arată într-un comunicat transmis astăzi de Ministerul Transporturilor.

„Ministerul Transporturilor întreprinde toate demersurile necesare în vederea finalizării proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti până în anul 2020, acesta fiind prioritar pentru infrastructura rutieră din România“, arată instituţia.

Ministerul Transporturilor precizează că autostrada Sibiu- Piteşti figurează în MPGT ca prioritate zero, urmând a fi construită în perioada de implementare a proiectelor 2014-2020.

Autostrada are o lungime de 120 de km din care 20 de km sunt în zona de munte. Proiectul este evaluat la 1,6 miliarde de euro (fără TVA), iar execuţia lucrărilor este prevăzută în perioada 2017-2020.

În ce fază e acum

Potrivit Ministerului Transporturilor, până în prezent au fost parcurse următoarele etape:

** În data de 11.02.2015, CNADNR SA a desemnat câştigătorul pentru contractul "Revizuirea/Actualizarea Studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu - Piteşti", acesta fiind Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala Bucureşti – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

** În urma desfăşurării procedurii de achiziţie publică  „Revizuire/Actualizare Studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti”, a fost formulată o contestaţie în data de 23.02.2015 la rezultatul procedurii emis de către CNADNR SA. Contestaţia se află în soluţionare la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

** După finalizarea contractului de revizuire a Studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, CNADNR SA va demara procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări aferent autostrăzii Sibiu-Piteşti.

**Acest contract va fi împărţit pe loturi, fiecare lot având câte un antreprenor, astfel încât demararea şi executarea lucrărilor să fie una progresivă, cu condiţionarea firmelor care vor efectua lucrările de construcţie de finalizarea loturilor de autostradă până în anul 2020.

Ioan Rus: „Am intrat pe făgaşul normal“

„Autostrada Sibiu-Piteşti este unul din proiectele prioritare pentru România, susţinut prin Master Planul General de Transport.
Ştiu că astfel de proiecte de amploare durează destul de mult, ştiu şi că nivelul de aşteptare al nostru, al tuturor, este destul de ridicat, dar am intrat pe făgaşul normal care nu poate duce decât la finalizarea acestui proiect”, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite