„Autostrada Moldovei începe azi“: în ziua protestului de 15 minute, PSD anunţă începerea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Cuc ministrul transporturilor

PSD a anunţat în această dimineaţă că, în timpul protestului românilor pentru realizarea autostrăzilor vor începe lucrările la „autostrada Moldovei“, ministrul Transporturilor afirmând că s-ar pierde bani dacă lucrările ar stagna pentru cele 15 minute. În realitate e vorba de varianta ocolitoare a Bacăului.

„Autostrada Moldovei începe azi!

Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanţare asigurată.

Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe şantier”, a scris PSD pe pagijna sa de Facebok.

De altfel, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a sugerat că întreruperea lucrărilor, fie şi pentru 15 minute, ar aduce pierderi la buget.

„Cât timp România şi românii vor autostrăzi, eu cred că dacă ne oprim şi 15 minute ne costă foarte mult. Noi vom lucra non-stop ca să vedem că se implementează proiectele pe care le avem acum în desfăşurare. Vrem să finalizăm numărul de kilometri de cale ferată modernizată aşa cum şi-a asumat CFR Infrastructură. Pentru asta îi voi sprijini cu măsuri legislative, cu tot ce se impune să fac, în calitatea mea de ministru al transporturilor', a spus ministrul.

Însă pentru Autostrada Moldova nu există încă nici studiile de fezabilitate.

Zeci de firme şi mii de angajaţi, de la stat sau din mediul privat, primari, politicieni, liceeni şi organizaţii neguvernamentale îşi vor opri activitatea timp de 15 minute, vineri, 15 martie, de la ora 15, în semn de solidaritate cu protestul faţă de lipsa autostrăzilor în Romania, iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, cel care a construit un metru de autostradă.

   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite