„Autostrada Dacia“, Sibiu-Piteşti, are cinci trasee posibile. Românii sunt aşteptaţi să voteze varianta cea mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte de a se apuca de lucru, constructorii vor să ştie pe ce traseu va merge Autostrada Sibiu-Piteşti
Înainte de a se apuca de lucru, constructorii vor să ştie pe ce traseu va merge Autostrada Sibiu-Piteşti

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale - CNADNR - a publicat pe site-ul propriu cinci variante de traseu pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Publicul, dar şi autorităţile locale şi organizaţiile de mediu sunt invitate să spună, până pe 11 decembrie, care este cea mai bună soluţie pentru cea mai aşteptată autostradă din România.

Dintre cele cinci variante de traseu luate în calcul de CNADNR pentru "Autostrada Dacia" Sibiu-Piteşti, una este mai veche, rezultată dintr-un studiu de fezabilitate realizat în 2008, şi patru sunt noi.

Variantele în discuţie

** Dintre ultimele variante, una urmăreşte îndeaproape traseul stabilit acum 7 ani. Doar diferă puţin în zone precum Tălmaciu, Câinenii Mici sau în apropiere de Curtea de Argeş.
** O altă variantă merge pe partea stângă a lacului Merişani şi ocoleşte Curtea de Argeş pentru a reveni la traseul de bază în Bălţeni.
** Tot din Bălţeni se desprinde alt traseu către Călimăneşti, care revine la drumul de bază în zona Racoviţa-Copăceni.
** La Racoviţa-Copăceni ajunge şi un traseu propus, care coteşte şi el spre Călimăneşti.

Cea mai aşteptată autostradă

Variantele au fost publicate de Compania de Autostrăzi la insistenţele Asociaţiei Pro Infrastructura, după ce aceasta a şi câştigat un proces cu CNADNR.

Sibiu-Piteşti este cea mai aşteptată autostradă din România. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor, potrivit Ministerului Transporturilor. Prima oară vor intra în lucru cei 10 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa şi cei 31 de kilometri dintre Piteşti şi Curtea de Argeş.

Cât costă tronsoanele

Potrivit Master Planului General de Transport, costul pe kilometru pentru cele două tronsoane variază între 6 şi 8,7 milioane de euro.

Sibiu-Piteşti este singura bucată lipsă din autostrada care ar urma să lege graniţa de vest cu Bucureştiul şi, mai departe, cu Portul Constanţa. Toate celelalte tronsoane fie au fost finalizate, fie sunt în lucru şi ar trebui să fie gata anul viitor.

În total, construirea celor 116 kilometri de şosea de mare viteză între Sibiu şi Piteşti este estimată la 1,6 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite