Autorităţile vamale vor comunica cu agenţii economici printr-un sistem informatic, începând cu 1 mai

Autorităţile vamale vor comunica cu agenţii economici printr-un sistem informatic, începând cu 1 mai

Vama va adopta de la 1 mai un sistem de comunicare informatic FOTO Corina Macavei

Vama se va informatiza, de la 1 mai, iar toate schimburile de date la nivel comunitar vor fi transmise printr-un sistem electronic de gestionare a deciziilor vamale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit noului Cod Vamal, toate datele vor fi prelucrate electronic, a declarat preşedintele ANAF Dragoş Doroş, citat de News.ro.

„În domeniul vamal importantă a devenit informatizarea. Analizele, concluziile, administrarea în sine se face pe baza datelor pe care le avem şi le prelucrăm în sistemele noastre informatice“, a adăugat preşedintele Fiscului.

Codul Vamal comunitar era în vigoare din anul 1992, astfel că se impuneau modificări, pe fondul informatizării puternice care a avut loc între timp şi al schimbărilor apărute la nivelul comerţului.

„Este foarte important şi ne străduim să informatizăm şi să avem un flux automat de date atât de la contribuabili către ANAF, cât şi de la ANAF, respectiv Direcţia Vămilor către contribuabili“, a precizat Dragoş Doroş.

Potrivit noilor reglementări, de la 1 mai, toate schimburile de informaţii între autorităţile vamale şi operatorii economici se vor face printr-un sistem electronic de gestiune a deciziilor vamale, mai transmite News.ro.

Doroş a amintit de programul de modernizare a ANAF derulat împreună cu Banca Mondială, prin care ANAF se va schimba din temelii, urmând să aibă un nou sistem informatic şi noi proceduri, iar schimbările se vor simţi în piaţă în 2-3 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările