Au fost demarate procedurile pentru proiectul autostrăzii dintre România şi Republica Moldova

Au fost demarate procedurile pentru proiectul autostrăzii dintre România şi Republica Moldova

Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni va avea o lungime de 134 de kilometri

Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au iniţiat procedura de achiziţia publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi elaborarea proiectului tehnic pentru autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, cu o lungime de 134 de kilometri, care va lega România de Republica Moldova.

Documentaţia de atribuire a fost transmisă la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), care are un termen de 10 zile lucrătoare pentru verificarea acesteia, arată un comunicat al ministerului.
 
Regiunea Moldovei va fi conectată cu Muntenia prin drumurile de mare viteză: Ploieşti – Buzău (65 de kilometri); Buzău – Focşani (81 de kilometri); Focşani – Bacău (109 kilometri); Bacău – Paşcani (81 de kilometri). În acest moment, a fost demarată deja achiziţia contractelor de elaborare a studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru aceste drumuri.
 
În plus, a fost ridicată suspendarea şi în cazul contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş – Ditrău. De asemenea, tronsonul Ditrău – Târgu Neamţ (care va lega zona Moldovei de Transilvania) va fi supus procedurii de achiziţie publică până la sfârşitul lunii noiembrie 2016.
 
Alte două proiecte care vor fi demarate pentru îmbunătăţirea infrastructurii în zonă sunt şi varianta ocolitoare a Municipiului Bârlad şi varianta ocolitoare a Municipiului Suceava.
Toate aceste proiecte vor fi licitate pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi autorizaţie de construcţie astfel încât proiectantul să aleagă o soluţie cât mai bună fără să ţină cont de eventualele constrângeri, precum adoptarea unor soluţii tehnice ieftine, din partea antreprenorului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: