Atenţie, fermieri: 30 aprilie este ultima zi pentru depunerea cererilor de subvenţii la motorina utilizată în agricultură în primul trimestru din 2014

Atenţie, fermieri: 30 aprilie este ultima zi pentru depunerea 
cererilor de subvenţii la motorina utilizată în agricultură în primul 
trimestru din 2014

Statul subvenţionează trimestrial motorina utilizată în agricultură

Fermierii care doresc să-şi deconteze o parte din acciza pe motorina utilizată în campania agricolă de primăvară mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a depune documentaţia aferentă subvenţiei pe trimestrul I din 2014. Termenul de depunere este 30 aprilie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, pentru trimestrul I al anului 2014, cererile pentru ajutorul de stat mai sus amintit se depun până la 30 aprilie 2014, inclusiv.

Câţi bani se dau

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, beneficiarii au obligaţia comunicării către APIA, în scris, a opţiunii referitoare la modalitatea de achiziţionare a cantităţii de motorină, respectiv integral sau în tranşe.

Cantităţile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Legislaţie

** Hotărârea Guvernului nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare;
** Ordinul MADR nr. 1229/2013 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi formularistica necesară privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: