ASF a aprobat fuziunea dintre BVB şi SIBEX-Sibiu

ASF a aprobat fuziunea dintre BVB şi SIBEX-Sibiu

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a informat joi seara că a primit din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizul pentru majorarea capitalului social de la 76,74 milioane lei, ca urmare a fuziunii dintre BVB şi SIBEX-Sibiu Stock Exchange S.A.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Facem precizarea că valoarea finală a majorării de capital social al Societăţii, ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu SIBEX, rezultată în urma implementării operaţiunilor prevăzute în Proiectul de Fuziune şi aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor BVB nr. 1/12.04.2017, precum şi prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIBEX nr. 1/20.04.2017, a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al BVB nr. 45/30.05.2017”, se arată în anunţul BVB.
 
Potrivit acestuia, BVB va face în continuare demersurile necesare pentru înregistrarea majorării de capital social al Societăţii şi a implementării fuziunii prin absorbţie cu SIBEX la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
 
Fuziunea se va realiza prin transmiterea integrală a patrimoniului societăţii absorbite SIBEX – Sibiu către societatea absorbantă BVB, cu toate drepturile şi obligaţiile pe care le are la data implementării.
Toate drepturile reale şi de creanţă aferente pşatrimoniul SIBEX vor trece asupra BVB. „În mod corelativ, toate obligaţiile personale propter rem şi scriptae in rem aferente patrimoniului SIBEX – Sibiu vor intra în patrimoniul BVB prin intermediul succesiunii legale universale”, se arată şi autorizaţia emisă de ASF.
 
Potrivit acesteia, la data imlementării – care este data înregistrării la ONRC – BVB dobândeşte toate drepturile materiale şi procesuale în toate cauzele în care SIBEX este parte.
 
ASF va retrage autorizaţiile SIBEX pentru operarea pieţelor reglementate şi a sistemului alternativ de tranzacţionare precum şi atestatul aferent calităţii de organism de formare profesională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările