Artizanul Codului Fiscal părăseşte Guvernul

Artizanul Codului Fiscal părăseşte Guvernul

Manolescu a fost în cărţi pentru preluarea Ministerului Finanţelor după plecarea lui Darius Vâlcov, dar nu a putut fi convins de către premierul Victor Ponta

Dan Manolescu, artizanul rescrierii Codului Fiscal şi a celui de procedură fiscală, va părăsi funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, scrie Hotnews.ro, care citează surse din piaţă.

Manolescu, 37 de ani, este secretar de stat coordonator al procesului de elaborare a legislaţiei, politicilor şi reglementărilor contabile şi fiscale de doi ani, fiind susţinut initial de către PNL la intrarea la guvernare în ianuarie 2013. 
Ulterior, Dan Manolescu a fost menţinut în funcţie de premierul Victor Ponta, care i-a şi dat drept de semnătură în Ministerul Finanţelor în perioada de interimat de după demisia lui Daniel Chiţoiu, mai scrie site-ul citat.
 
Manolescu a fost în cărţi chiar şi pentru postul de ministru de Finanţe după demisia lui Darius Vâlcov din primăvara acestui an, însă premierul Ponta nu a reuşit să îl convingă. Ba chiar el a dorit să se retragă de la Finanţe în luna iunie, dar a fost convins să rămână până la aprobarea Codurilor în Parlament.
 
Cele două coduri au fost votate deja, dar preşedintele Klaus Iohannis l-a retrimis în Parlament pentru o nouă examinare deoarece prevederile sale vor creşte puternic deficitul României în anul 2016.
 
Discuţiile tehnice pe Codul Fiscal au loc astăzi, iar Parlamentul le-ar putea aproba în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: