Arnold Schwarzenegger dă în judecată marile companii petroliere, acuzându-le de efectele încălzirii globale: Ştiau încă din 1959 că vor omorî oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schwarzenegger

Fostul guvernator din California, Arnold Schwarzenegger, actual activist de mediu a anunţat că are de gând să dea în judecată marile companii petroliere pe care le acuză că au contribuit la încălzirea globală şi au omorât numeroase persoane din întreaga lume.

Potrivit unor declaraţii acordate politico.com, fostul actor a spus că a discutat cu mai mulţi avocaţi despre iniţieea acestui proces, în care va imlica şi societatea civilă.

"Acest lucru nu este diferit de problema fumatului. Industria tutunului a ştiut de ani de zile, chiar de decenii, că fumatul ar ucide oameni, ar dăuna oamenilor şi ar duce la cancer, ascunzând acest fapt de la popor şi l-au negat. Apoi, în cele din urmă, au daţi în judecată şi au fost nevoiţi să plătească sute de milioane de dolari din cauza asta", a spus Schwarzenegger. 

"Companiile petroliere ştiau încă din 1959, că au făcut propriul lor studiu, ce se va întâmpla încălzirea globală din cauza combustibililor fosili şi că ar fi periculoasă pentru viaţa oamenilor şi va ucide".

Schwarzenegger a spus că încă lucrează la un calendar pentru depunere documentelor în instanţă.

„Este absolut iresponsabil să ştii că un produs pe care îl vinzi omoară oameni şi să nu ai un avertisment pe el, cum este pe pachetele de ţigări. La orice staţie de carburanţi şi pe fiecare maşină ar trebui să existe afişe. Orice produs pe bază de combustibili ar trebui să aibă mesaje de avertizare", a adăugat Schwarzenegger.

Potrivit acestuia, în acest fel s-ar spori gradul de conştientizare asupra nocivităţii pentru oameni a noxelor emise de combustibilii fosili şi ar încuraja oamenii să caute combustibili alternativi şi maşini curate.

"Nu cred că este vreo diferenţă: dacă intri într-o cameră şi ştii că acolo vei omorî pe cineva, este crimă cu premeditare. Cred că este la fel în cazul companiilor petroliere", a subliniat fostul guvernator al statului California.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite