Arieratele ţin în loc construcţiile

Cea mai acută problemă din sectorul construcţiilor este neplata arieratelor, spune Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Valoarea arieratelor companiilor din toate domeniile înregistrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală până în iunie 2011 se ridică la un miliard de lei", a declarat preşedintele FPSC. Acesta a mai spus că valoarea reală a arieratelor din domeniul construcţiilor este de două sau chiar trei ori mai mare decât cea declarată, deorece multe sunt nefacturate.

„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are arierate în valoare de 800 de milioane de lei, din care 80% sunt către firmele din construcţii", a mai completat Cristian Erbaşu.

A doua problemă importantă pe care a menţionat-o Cristian Erbaşu este cadrul legislativ care nu favorizează firmele de construcţii. Un exemplu este legea achiziţiilor publice, care a fost modificată în această toamnă pentru a avea rezultate mai bune, dar, din contră, a redus foarte mult numărul anunţurilor de licitaţii de la 80 la şase pe zi.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările