Ponta va susţine la Bruxelles cauza concernului ArcelorMittal. Indianul Lakshmi Mittal i-a cerut premierului reducerea costurilor cu energia

Ponta va susţine la Bruxelles cauza concernului ArcelorMittal. Indianul Lakshmi Mittal i-a cerut premierului reducerea costurilor cu energia

Premierul Victor Ponta a afirmat că România are de departe cel mai mare sprijin pentru energia regenerabilă, de vreo şase ori peste alte state europene FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta va susţine la Bruxelles reducerea schemei de sprijin pentru regenerabile şi găsirea unei soluţii la nivel european pentru ArcelorMittal, după ce grupul indian a ameninţat că păraseşte Europa ca urmare a preţurilor mari la energie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Întrebat dacă Lakshmi Mittal a evocat posibilitatea retragerii din România, Ponta a spus că a vorbit de posibilitatea  retragerii din Europa cu totul. "După cum ştiţi, în SUA, preţul gazelor este 25% din cel din Europa, iar la energie, din cauza regenerabilelor, preţul este cel mai mare", a spus primul-ministru.
 
Ponta a afirmat că România are de departe cel mai mare sprijin pentru energia regenerabilă, de vreo şase ori cât alte state europene. "O vom schimba şi trebuie să o schimbăm", a afirmat premierul.
 
El a completat că la Consiliul European, care începe mâine la Bruxelles, are mandat "să integreze România la media europeană" pentru a ajunge la costuri sustenabile. "Altfel degeaba avem energie verde, dar n-are cine s-o consume", a completat Ponta. 
 
"Politicile interne sunt de sprijinire a uzinei de la Galaţi, dar trebuie o soluţie la nivel european, pentru că degeaba facem noi dacă Comisia Europeană spune că e ajutor de stat", a mai precizat oficialul.
 
La Bruxelles, ţara noastră va mai prezenta o politică de protecţie a consumatorilor europeni. Tot mâine se va discuta şi despre sursele neconvenţionale de  gaze şi petrol, respectiv cele de şist. Acestea ar asigura independenţa energetică. 
 
De asemenea, dezvoltarea infrastructurii este esenţială deoarece "România va fi în anii următori unul dintre producătorii de energie, dar degeaba o producem dacă n-avem cum să o transportăm". El a reiterat că România va exporta de la sfârşitul acestui an gaze naturale în Republica Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările