Aprozarul lui Daea de la Sibiu, cu rafturile goale ca pe vremea comunismului. De ce a ajuns Brânzăria în prag de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brânzăria deschisă de Petre Daea la Sibiu are rafturile aproape goale. Un singur producător de brânză mai alimentează în acest moment magazinul, după ce statul nu a plătit producătorii care au vândut produsele până în prezent, scrie publicaţia locală Turnul Sfatului.

Potrivit Turnul Sfatului, La Brânzăria deschisă pe strada Turnului printr-o iniţiativă a fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, la începutul lunii octombrie, astăzi bate vântul. Producătorii care au asigurat până acum aprovizionarea magazinului au renunţat să mai aducă marfă, spunând că nu şi-au primit banii.

La deschidere, în magazin se găseau brânză în diferite forme şi gusturi, unt, smântână, lapte sau iaurt de capră, dar şi Telemea de Sibiu. Totodată aici era expusă şi carne de porc din rasele Bazna şi Mangaliţa, precum şi vinuri de Apold. Acum însă mai găsim doar câteva sortimente de brânză şi cam atât. Producătoarea care încă aprovizionează magazinul spune că în curând ar putea urma exemplul colegilor ei dacă nu îşi va primi banii. Şi nu sunt puţini.

De-altfel, proiectul Ministerului Agriculturii – reprezentat momentan prin cele două magazine de producători deschise prin Casa de Comerţ Agroalimentar “Unirea” – este sub semnul întrebării după ce noul ministru, Nechita-Adrian Oros, a trimis în urmă cu câteva zile Corpul de control pentru a verifica situaţia magazinelor deschise de fostul ministru, Petre Daea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite