Aproape 10% din tichetele „Rabla“ au fost rezervate în prima săptămână de la demararea programului

Aproape 10% din tichetele „Rabla“ au fost rezervate în prima săptămână de la demararea programului

17.000 de autoturisme noi vor putea fi achiziţionate în acest an prin programul "Rabla" FOTO Adevărul

Din cele 17.000 de tichete disponibile pentru „Rabla 2014“, 1.421 au fost rezervate în prima săptămână de la lansarea programului, reprezentând 8,6% din total, potrivit datelor transmise de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul de înregistrări în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), însă 38 de rezervări au fost invalidate din cauza datelor completate greşit sau eronate, iar 3 erau în curs de validare. Ministerul a comunicat datele deţinute până astăzi, 15 aprilie, ora 9.00. 
 
„Îmi doresc un program corect şi transparent. Atât noi autorităţile, cât şi beneficiarii, trebuie să putem şti la orice oră care este numărul tichetelor disponibile. Tocmai de aceea am decis, împreună cu colegii de la AFM, ca aceste informaţii să fie la dispoziţia tuturor, în timp real, pe site-ul AFM“, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.
 
În comunicatul Ministerului se mai arată că schimbul de informaţii dintre Administraţia Fondului pentru Mediu şi DRPCIV se realizează de două ori pe zi, la ora 09.00 şi ora 16.00, astfel încât programul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar persoanele fizice să aibă suficient timp pentru a-şi realiza procedurile de casare, radiere şi semnarea contractului de vânzare-cumpărare.
 
De asemenea, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituţiei situaţia tichetelor disponibile care va fi actualizată zilnic până la epuizarea stocului de tichete alocate. 
 
Persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou prin Programul de Stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (PROGRAMUL RABLA 2014) se pot înscrie, începând din 8 aprilie, la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Mai puteţi citi: 

Distribuţia tichetelor la noul program Rabla 2014 nu se mai face pe judeţe, ci strict în funcţie de cerere. Specula cu acestea va dispărea. Distribuţia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcţie de cerere, tichetele electronice urmând să fie extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, pe măsură ce se înscriu solicitanţii.

Korodi: Programul „Rabla“ ar putea începe de la 1 aprilie. Programul Rabla ar putea fi reluat din 1 aprilie, a anunţat, vineri, ministrul Mediului, Attila Korodi, menţionând că va fi un sistem diferit, care va exclude certificatele în formă de hârtie şi că totul va fi lucrat în baze de date electronice, sigure.
 
Program Rabla 2014, proiect: 20.000 de tichete, 6.500 lei prima de casare, includerea maşinilor mai vechi de opt ani. Noul program Rabla 2014, supus de curând dezbaterii publice, ar putea aduce o serie de modificări faţa de versiunea precedentă. Potrivit documentului, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, iar în cadrul programului ar putea fi incluse şi autovehicule cu o vechime mai mare sau egala cu opt ani, anunţă Mediafax.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: