Antreprenorul care va candida la Primăria Capitalei: „Există alternative raţionale la clasa politică actuală“

Antreprenorul care va candida la Primăria Capitalei: „Există alternative raţionale la clasa politică actuală“

Octavian Bădescu

Octavian Bădescu, fondator al companiei de curierat Sameday Courier, anunţă că intenţionează să candideze la alegerile locale din toamnă, pentru poziţia de primar al Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am asistat în ultimele două luni la o situaţie greu de acceptat în secolul XXI. Instituţiile statului ne-au lipsit de libertăţi esenţiale şi au forţat antreprenori să îşi închidă afacerile şi să lase un million de oameni fără un loc de muncă. Statul nu a avut încredere în cetăţenii săi că se pot proteja, atât pe ei, cât şi pe cei vulnerabili, apropiaţi lor. S-a preferat să se impună restricţii şi instituţiile statului să pedepsească cetăţenii, în loc să îi avertizeze, să le ofere informaţii şi posibile soluţii şi să îi ajute în mod real să depăşească, cu bine, provocările.

Toată lumea din jurul meu se plânge de politicieni şi de faptul că activitatea lor afectează profund cetăţenii cinstiţi, care muncesc, plătesc taxe şi produc valoare în România. Însă, din păcate, foarte puţini sunt cei care şi fac ceva în sensul acesta. Eu am ales să mă implic, motivat şi de frica de a-mi fi atacate direct, în continuare şi sub diferite forme, libertatea şi proprietatea. În acelaşi timp, am convingerea că există un suport popular pentru o nouă abordare, în favoarea unei dezvoltări economice şi a unei eficienţe în relaţia dintre stat şi contribuabil. Vreau să demonstrez că există alternative raţionale la clasa politică actuală şi că noi, cei care am reuşit să construim ceva în cariera noastră, putem aduce rapid un suflu nou şi o schimbare în bine şi în administraţia publică”, spune Octavian Bădescu. 

Antreprenorul militează pentru o guvernare centrală şi locală democratică şi eficientă, dar şi pentru o relaţie cetăţean-stat bazată pe respect şi pe principii de bun simţ.

„Cred că o ţară poate performa doar atunci când cetăţenilor le sunt respectate drepturile individuale, când statul are o intervenţie minimală în economie, când percepe taxe şi impozite corecte şi le arată oamenilor, în mod transparent, pe ce le sunt cheltuiţi banii. Mai cred în puterea comunităţilor de se implica în procesul de decizie locală şi centrală şi de a alege ceea ce e mai bine pentru ele. Pe astfel de principii îmi voi baza formula de administrare locală a Bucureştiului, vizând anumite transformări sistemice, în măsura de a pune lucrurile pe un făgaş corect”, adaugă Octavian Bădescu.

Candidatura fondatorului companiei Freedom Group va beneficia, în primul rând, de susţinerea activă a comunităţii pe care a creat-o şi pe care intentionează să o dezvolte împreună cu oameni care îi împărtăşesc viziunea.

„În măsura în care şi alti oameni, alte organizaţii, formaţiuni politice, împărtăşesc valori similare şi consideră că putem face echipă în demersul de resetare a administraţiei publice, am toată deschiderea la a lucra împreună pentru a transforma Primăria Bucureşti într-o instituţie eficientă, transparentă, care respectă drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Hai la treabă!”, a conchis Octavian Bădescu.

Octavian Bădescu este antreprenor în sectorul serviciilor şi investitor, actualmente proprietar al companiei de consultanţă imobiliară Freedom Group. În 2007, a fondat Sameday Courier, prima companie de curierat din România listată la bursă, apoi a activat în domeniul serviciilor de consultanta imobiliara. S-a implicat în proiecte sociale, precum cele ale comunităţii Romanian Business Leaders.

Susţinător al unei pieţe libere şi al libertăţii în ansamblu, în luna martie 2020, ca reacţie la abordarea politică în problematica COVID-19, Octavian Bădescu a demarat iniţiativa online #hailatreaba şi a trimis conducerii statului o scrisoare deschisă, reunind vocile a peste 1.000 de persoane din toate mediile sociale, ce preţuiesc libertatea individuală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările