Anton Anton, despre importurile mari de gaze: În sfârşit ne-a venit mintea la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei Anton Anton susţine că importurile mari de gaze din această perioadă sunt „o chestie cu plus”, deoarece „în sfârşit ne-a venit mintea la cap şi luăm gaze ieftine”.

Anton Anton a fost întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe, cum apreciază faptul că importurile de gaze din luna iunie au crescut foarte mult, de peste 300 de ori, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Am mai comentat chestia asta şi o să mai comentez de 100 de ori. Eu cred că în sfârşit ne-a venit mintea la cap şi luăm gaze ieftine ca să le introducem în rezervoare, în depozite, să avem gaze la iarnă. De foarte multe ori s-a întâmplat să ne trezim că prin septembrie, noiembrie, începem să acumulăm şi atunci preţul gazelor este mult mai mare. Deci mie mi se pare o chestie cu plus faptul că importăm... La ce ne raportăm? La ce am importat anul trecut. Anul acesta ne-am schimbat politica, anul acesta importăm atunci când gazele sunt ieftine”, a spus Anton, prezent la conferinţa Focus Energetic, potrivit Agerpres.

Ministrul Energiei a fost ironic şi când i s-a atras atenţia că acest lucru se întâmplă deoarece preţul gazelor româneşti a crescut foarte mult comparativ cu cel de import, ca urmare a OUG 114. „Toate sunt din cauza ordonanţei 114, sigur că da. Şi eu sunt mai gras”, a declarat Anton Anton.

România a importat în iunie 2019 de 364 de ori mai multe gaze naturale decât în aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Aceasta este a treia lună consecutivă de importuri masive.

Şi în mai 2019 România a importat o cantitate de gaze de 1.185.490 MWh, de 353 de ori mai mare faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În luna aprilie 2019 cantităţile de gaze importate fuseseră de 100 de ori mai mari decât în aprilie 2018.

La finele lunii mai, ministrul Energiei, Anton Anton, declara că majorarea importurilor de gaze nu reprezintă o problemă. „Dacă preţul gazelor de producţie internă este mai mare decât gazele de import, industria se va orienta către gazele de import. Nu văd care e problema”, a afirmat Anton, într-o conferinţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite