ANRE: Energiile verzi sunt că maioneza, pui prea mult ulei şi se taie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prea multă energie verde şi ajungem pe întuneric
Prea multă energie verde şi ajungem pe întuneric

O cantitate prea mare de energie regenerabilă poate duce la căderea sistemului energetic naţional din cauza cantităţii limitate ce poate fi preluată, a declarat Marian Cernat, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

El a comparat energia verde cu gastronomia. "Energiile verzi sunt că maioneza, pui prea mult ulei şi se taie", a afirmat el, la un forum energetic.

Cernat se referă la planul autorităţilor de a limita la la 3.315 MW instalaţi în capacităţi de generare în energii regenerabile. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern "începând cu dată intrării în vigoare a prezenţei Hotărâri, acreditarea de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a grupurilor/ centralelor electrice care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi se realizează până la atingerea plafonului valorii totale ale capacităţilor instalate în centralele electrice de producere a energiei din surse regenerabile de 3.315 MW".

Mai exact, investitorii care îşi termină proiectele după atingerea acestei ţinte la nivel naţional nu vor mai primi certificate verzi pentru energia produsă, fie că e vorba de către ferme eoliene, centrale solare sau biomasă.

Proiectul ar trebui să între pe masa Executivului săptămâna viitoare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite