ANPC amendează Lidl pentru vânzarea bijuteriilor de argint fără autorizaţie

ANPC amendează Lidl pentru vânzarea bijuteriilor de argint fără autorizaţie

Foto: Arhivă Adevărul

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis, joi, că a verificat 63 de magazine LIdl din ţară, fiind aplicate 36 de sancţiuni pentru comercializarea bijuteriilor de argint fără autorizaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„ANPC se află, de câteva zile, într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii ţări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint. Dat fiind că lanţul de magazine nu deţine autorizaţie pentru comercializare a produselor din metale preţioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoţite de specialişti ai Direcţiei de Metale Preţioase, din cadrul instituţiei au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint şi depunerea acestora la Trezoreria locală. 
 
Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalităţii Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, să fie confiscate şi sumele obţinute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse.”, a anunţat, ANPC.
 
Potrivit sursei citate, până în acest moment, la nivel national, au fost controlate 63 de magazine Lidl, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puţine dintre acestea fiind deja vândute.  
 
Comisarii ANPC au sancţionat şi cu amendă operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 272.000 lei.  
 
„Acţiunea de verificare, în acest caz, este în derulare.”, transmite sursa citată. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările