Angajaţii români îşi rup lanţurile. Dar să nu fie puţin cam prea devreme...

Până de curând, ideile celor puţini care gândesc mult apăreau în cărţi şi reviste. Care, oadtă ieşite din tipografie, nu mai puteau să fie schimbate, nu exista pe atunci opţiunea edit. Apoi a apărut Internetul, pe urmă Facebookul, şi ideile celor puţini care gândesc mult au ajuns şi la cei care nu au citit vreodată o carte. Dar nu în PDF, cu tot cu carte, ci doar ideile, care zburdă acum libere prin lume, din ecran în ecran.
Trăiască comunismul! Proletari din toate ţările, uniţi-vă! Hai la lupta cea mare, rob cu rob să ne unim, Internaţionala prin noi s-o făurim!.... V-a venit dor de comunism, aşa-i?
"cine munceste nu are timp sa faca bani." (proverb sino-romanesc) glumesc, desigur. :) imi place articolul.
Cred ca depinde mult despre ce generatie vorbiti. Daca vorbiti despre cei care au acum 20-30 de ani, sunt foarte diferiti de generatiile mai in varsta. Si nu ma refer doar la comportament ci chiar la intelesul cuvantului "cariera". Pentru cei trecuti de 35-40 de ani, cariera insemna doar evolutie profesionala, urcarea pe scara ierarhica si mai multi bani. Pentru generatiile mai tinere, exista si alte lucruri care conteaza - mediul de lucru, echilibrul servici - familie, flexibilitatea.
Magazin online vinde franghii pentru descatusare. Sleep is good. Death is (even) better!
Intr-adevar in companii mari, in corporatii, ca angajat... exista "conformismul organizaţional" si este firesc ... Cine plateste face regulile. Dar numai economia Romaniei are peste "430.000 de microîntreprinderi şi alte peste 50.000 de afaceri mici şi mijlocii"(ZF), la care se adauga profesii liberale, PFA-uri.. Adica cei ce vor sa incerce, exista loc si de "descatusare". In UE stau si mai bine la IMM-uri, mici afaceri... Nu este chiar asa cum le ziceti...
Da, reclamele astea ar trebui verificate mai bine de cineva. Îndemnurile sunt mai ales la distracție, fără nici o consecință. Pe vremuri era o reclamă la o băutură, când un tânăr dintr-un compartiment, după ce a plecat trenul din gară, îl oprește de la mânerul de alarmă, ca să-și mai ia o strică de băutură de la magazinul din gară. Nu știu dacă i-a urmat cineva exemplul.