Angajaţii Fiscului pierd sporul de periculozitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Călugăreanu, preţedintele ANAF. FOTO Mediafax
Mirela Călugăreanu, preţedintele ANAF. FOTO Mediafax

Angajaţii ANAF care lucrează de acasă şi cei care sunt liberi pentru supravegherea copiilor rămân fără sporul de circa 15% pentru condiţii periculoase de muncă, prevede un ordin al preşedintelui ANAF, Mirela Călugăreanu, obţinut de Profit.ro.

Potrivit documentului, angajatul nu va avea spor pentru zilele în care se află acasă, ci îl va primi doar pentru zilele pe care le lucrează de la birou.

Din informaţiile Profit.ro, la momentul introducerii lucrului de acasă, în contextul măsurilor de a combate răspândirea coronavirusului, unii angajaţi ai ANAF au fost nemulţumiţi tocmai de faptul că munca de acasă va conduce la pierderea sporului. 

Măsura a fost aplicată de pe 16 martie şi a vizat personalul ANAF cu activitate care permite lucrul de acasă, dar şi asigurarea continuităţii activităţii în cadrul instituţiei.

După cum bine ştii, din 16 martie, pe teritoriul României a fost instituită în mod oficial starea de urgenţă pe o durată de 30 de zile. Conform art. 49 din Decretul nr. 195/ 16.93.2020 emis de preşedintele României, pe durata stării de urgenţă, cursurile din toate unităţile şi instituţiile de învăţământ se suspendă. 

Iar o parte dintre companiile din sectorul public şi privat au trimis angajaţii să lucreze de acasă, acolo unde se poate. Unele au redus programul de lucru sau au instituit lucrul în ture.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite