Angajaţii ASF şi-au încasat primele anuale: o medie de circa 10.000 de lei fiecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonardo Badea, recent confirmat la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a semnat deja pentru plata primelor anuale pentru cei 500 de angajaţi ai autorităţii, nivelul fiecăreia dintre acestea fiind echivalent cu un salariu lunar, a cărui medie este de peste 9.700 de lei, scrie Hotnews.ro

Salariul mediu net depăşeste 9.700 lei în ASF şi chiar înainte ca Parlamentul să valideze noua conducere, sindicatul ASF îi cerea insistent preşedintelui de atunci, Leonardo Badea, să onoreze plata primei anuale prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pentru toţi angajaţii instituţiei, primă care este la nivelul unui salariu. 

"Aceste prime anuale le-au încasat şi foştii membri ai Consiliului ASF, care nu au mai fost validaţi în această lună pentru un nou mandat la conducerea ASF. Tot în acest an, de Paşte, fiecare angajat a primit primă de 5000 lei net. La nivelul ASF, mai sunt nişte prime de performanţă, care se dau în perioada februarie-martie pentru activitatea desfăşurată în anul anterior. Aceste prime de performanţă, pe care nu le primesc toţi angajaţii, se dau în funcţie de calificativele obţinute şi reprezintă între 100-150% din salariul net", au precizat miercuri pentru HotNews.ro mai multe surse din ASF.

La începutul acestei luni, chiar înainte ca Parlamentul să audieze şi să numească noua conducere din ASF, sindicatul acestei autorităţi îi cerea insistent preşedintelui de atunci al autorităţii, Leonardo Badea, să onoreze plata primei anuale prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pentru toţi angajaţii instituţiei şi care potrivit unor documente verificate din mai multe surse de HotNews.ro este în cuantum de 100% din salariul brut lunar şi/sau indemnizaţia brută lunară. Salariul mediu net de bază în ASF a fost de 9.730 de lei în primele nouă luni din acest an, autoritatea având peste 512 angajaţi la sfârşitul anului trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite