ANAT: Situaţia din Grecia nu afectează, în prezent, vacanţele românilor. Cei care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro

ANAT: Situaţia din Grecia nu afectează, în prezent, vacanţele românilor. Cei care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro

Estimările Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanţă în Grecia FOTO telegraph.co.uk

În relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare care să afecteze vacanţele românilor în Grecia, cele deja contractate prin intermediul agenţiilor de turism membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţilor de Turism (ANAT), precum şi cele care urmează a fi cumpărate prin aceeaşi operatori economici, transmite Asociaţia.

„Nu există niciun fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule greceşti vor fi operate în continuare, după acelaşi program, iar turiştii vor beneficia de vacanţa aleasă. Hotelurile partenere ale agenţiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului şi de oferirea condiţiilor de cazare contractate de către turiştii români“, se arată într-un comunicat al ANAT.
 
Românii care urmează să-şi petreacă vacanţa în Grecia sunt sfătuiţi să aibă asupra lor lichidităţi în lei pentru acoperirea cheltuielilor. 
 
„Românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o şi alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână şi limitarea retragerilor de la bancomate“, a declarat Aurelian Marin, preşedinte Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. 
 
„De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală, cu maşina proprie, sunt sfătuiţi să alimenteze cât mai aproape de graniţa cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la staţiile de alimentare“, a mai spus Aurelian Marin.
 
Grecia este destinaţia preferă de români în 2015, în primele cinci ale anului fiind înregistrată o creştere a vânzărilor pachetelor turistice cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014. Estimările asociaţiei arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanţă în Grecia. În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice către insule greceşti, respectiv chartere cu autocarul către Grecia continentală. Aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleacă pe cont propriu. 
 
Băncile din Grecia vor rămâne închise pentru cel puţin o săptămână, iar retragerile de numerar vor fi restricţionate, la recomandarea Băncii Greciei, a anunţat duminică seara premierul Alexis Tsipras, citat de Associated Press în pagina electronică.
 
Decizia de duminică intervine după ce cozi lungi s-au format în ultimele două zile la bancomate din toată ţara, în urma deciziei bruşte a premierului Tsipras de a convoca un referendum pe tema propunerilor de reforme înaintate de creditorii internaţionali pentru a continua finanţarea Greciei.
 
Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de susţinere de 240 de miliarde de euro, iar în lipsa fondurilor riscă să intre în incapacitate de plată.
 
Zona euro se pregăteşte pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată, săptămâna viitoare, după ce a refuzat să prelungească finanţarea ţării, în urma anunţului surprinzător al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum pe tema propunerilor de reformă ale creditorilor, pe 5 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările