ANAF lansează un nou serviciu. Cum îţi poţi programa online întâlnirea cu inspectorul fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ghişeu fisc foto adevarul

Cozile infernale de la ghişeele Fiscului vor putea fi evitate, ANAF anunţând că, în curând va lansa un nou serviciu pentru a veni în sorijinul contribuabililor.

Programările contribuabililor pentru asistenţă oferită de ANAF ar urma să se facă printr-un serviciu disponibil On-Line, arată ANAF într-în bilanţ semestrial publicat pe site-ul propriu. 

Astfel, pentru a veni în sprijinul contribuabililor, va fi dezvoltat serviciul „Programări on-line”. Acest serviciu va oferi contribuabililor posibilitatea de a alege data şi ora la care doresc să se prezinte la sediul unităţii fiscale,comunicând în acelaşi timp şi motivul pentru care se solicită programarea. Aplicaţia ce deserveşte serviciul de programări on-line se află în prezent în faza de testare. 

Printre măsurile luate în privinţa acestui aspect, ANAF mai enumeră:

- în cadrul secţiunii de asistentă a contribuabililor au fost publicate materiale informative precum: anunţuri privind calendarul fiscal, formulare fiscale, norme de venit utilizate pentru impunerea veniturilor din activităţi agricole, preţurile medii agricole, ghiduri, broşuri şi prezentări ale modului de completare a declaraţiilor fiscale, etc. 

- au fost publicate, în SPV, 22 de Buletine informative fiscale ce cuprind actele normative cu incidentă în materie fiscală, prin care sunt puse la dispoziţia contribuabililor informaţii cu caracter fiscal, în scopul îndrumării acestora în ceea ce priveşte îndeplinirea obligaţiilor fiscale. 

- au fost afişate, pe site informaţii de mare interes pentru contribuabili iar în secţiunea Noutăţi au fost publicate anunţuri referitoare la legislaţia fiscală, precum şi la întâlnirile organizate de organele fiscale teritoriale. 

- pentru a oferi suport şi îndrumare contribuabililor în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei fiscale în domeniul impozitelor şi taxelor, îndeplinirii obligaţiilor fiscale sau comunicării unor acte administrative a fost elaborat Catalogul serviciilor livrate contribuabililor", care este publicat în cadrul secţiunii "Servicii oferite de ANAF" de pe pagina de internet a ANAF. 

- conceptul de ghişeu unic a fost implementat în cadrul unui număr de 78 unităţi fiscale, pentru majoritatea celorlalte unităţi această acţiune fiind în curs de implementare. 

- a fost introdus standardul de oferire a serviciilor de maximum o oră de la solicitarea bonului de ordine la sediile unităţilor fiscale; 

- s-a asigurat îndrumarea contribuabililor cu privire la obligaţiile de declarare şi de plată a obligaţiilor fiscale, prin elaborarea de materiale informative ce vin în sprijinul acestora, precum şi cu privire la serviciile oferite de ANAF.

Organele fiscale teritoriale au organizat 735 de întâlniri cu contribuabilii la care au luat parte 14.435 de contribuabili. Dintre acestea, un număr de 104 de întâlniri au fost organizate împreună cu CECCAR în cadrul cărora s-au dezbătut diverse teme în domeniul fiscal şi un număr de 45 de întâlniri au fost organizate în colaborare cu alte instituţii şi organisme profesionale. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite