Americanii închid o fabrică profitabilă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva Adevărul
Foto arhiva Adevărul

Americanii de la JLG Manufacturing au luat decizia de a închide o fabrică din România, cu circa 570 de angajaţi, deşi profitul acesteia a fost mulţumitor în urmă cu doi ani, scrie profit.ro.

Compania americană JLG Manufacturing Central Europe, controlată de grupul Oshkosh, va închide fabrica din România, de la Mediaş, planul, avizat acum, fiind ca retragerea să fie efectuată în cel mult 1 an, până la sfârşitul lunii iunie 2021, relevă date analizate de Profit.ro

Decizia este una ce poate părea surprinzătoare din punct de vedere al afacerilor, care în 2018, ultimul an raportat, au depăşit la Mediaş 104,5 milioane lei, cu un profit net de peste 11 milioane lei. Americanii au la Mediaş peste 570 de angajaţi, fabrica fiind unul dintre principalii angajatori din Mediaş.

Unitatea produce componente pentru stivuitoare, platforme şi nacele pentru acces şi lucru la înălţime. Fabrica este sub controlul companiei americane de aproape 10 ani. Acum, însă, nu mai intră în planul americanilor, care îşi optimizează operaţiunile după investiţii efectuate recent într-o nouă instalaţie de producţie în Marea Britanie şi un centru de servicii de ultimă generaţie la Stockholm, Suedia.

Producţia de la Mediaş va fi redistribuită în alte facilităţi JLG.

În vara anului trecut, Profit.ro a anunţat că Departamentul pentru Apărare de la Washington a atribuit companiei Oshkosh Defense LLC, parte a Oshkosh Corporation, un contract de livrări externe de vehicule militare tactice de dimensiuni medii (Medium Tactical Vehicle), care urmează să fie fabricate la facilitatea din Wisconsin a companiei, data estimată de finalizare a comenzii fiind august 2021.   

Contractul este în valoare de 320 milioane dolari, iar clienţii sunt forţele armate din Argentina, Djibouti, Irak, Liban şi România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite