Amânarea ratelor, pusă sub semnul întrebării. Guvernul a retras ordonanţa de la publicare. Reacţia lui Florin Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Cîţu FOTO gov.ro
Ludovic Orban şi Florin Cîţu FOTO gov.ro

Guvernul a decis să retragă de la publicarea în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă privind amânarea ratelor la bănci, ceea ce pune sub semnul întrebării această măsură. Ministerul Finanţelor transmite că ordonanţa nu a fost retrasă.

UPDATE Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a transmis ulterior că ordonanţa care amână plata ratele românilor până la 9 luni nu este retrasă.

„Câteva observaţii ale MFP care clarificau mai multe discuţii apărute în spaţiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în şedinţa de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare”, a transmis Florin Cîţu. 

Ministrul a spus că varianta cu toate observaţiile incluse se va publica după şedinţa de Guvern de astăzi.


Secretariarul General al Guvernului a trimis o notificare către Monitorul Oficial prin care cere ca ordonanţa să fie retrasă de la publicare.

Aşadar, ordonanţare privind suspendarea ratelor nu mai intră în vigoare.

Nu este cunoscut încă motivul pentru care Guvernul a luat această decizie.

Imagine indisponibilă

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a transmis că retragerea de la publicare a ordonanţei privind amânarea ratelor este „o nouă dovadă de prostie şi haos în care acest Guvern aruncă românii şi firmele româneşti!”

„Toată lumea a aşteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme şi rapide. De aceea au fost învestiţi de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce şi mai mult prin hotărârile adoptate! Românii şi firmele româneşti au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situaţia şi mai grea. Nimeni nu mai are nici răbdare şi nici timp de a sta după bâlbele şi prostiile Guvernului!”, a transmis Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a mai declarat că va fi adoptat în această săptămână în Parlament proiectul PSD care prevede amânarea ratelor fără „dobândă la dobândă” şi fără penalităţi!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite