Alte 34 de trenuri InterRegio vor deveni, de la 1 aprilie, trenuri Regio-Expres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

CFR Călători anunţă că încă 34 de trenuri InterRegio din toată ţara vor deveni, de la 1 aprilie, trenuri Regio-Expres, care au un tarif scăzut, la nivelul trenurilor Regio, dar beneficiază de viteza şi confortul trenurilor InterRegio, precum şi de rezervare pentru loc.

Potrivit companiei, trenurile transformate în RE vor avea în continuare acelaşi nivel de confort şi facilităţi oferite de anterioarele trenuri IR, informează Agerpres

”Practic, călătorii vor avea ocazia să călătorească la confort de IR la tarife mai mici, de tren Regio cu rezervarea locului. De asemenea, se vor menţine orele şi în mare parte staţiile de plecări/sosiri, fără scăderea vitezei de circulaţie.”, transmite sursa citată.

Dan Costescu, directorul general CFR Călători, a declarat: "Suntem mereu atenţi la călătorii noştri. Orele şi zilele voastre preferate de plecare, durata şi condiţiile de călătorie sunt mereu priorităţile noastre şi de aceea ţinem legătura cu voi, iar opinia voastră este întotdeauna reflectată în deciziile pe care CFR Călători le ia. Un bun exemplu îl reprezintă pachetul consistent de 34 de trenuri, care începând cu 1 aprilie circulă în regim de Regio-Expres, un tip de tren care rezolvă nevoile specifice de transport ale unei categorii largi de călători.”

Conform reprezentantului CFR, Regio-Expres este echivalentul trenului Accelerat clasic, conceput să umple golul între Regio şi InterRegio care reprezintă echivalentul fostelor trenuri Personale şi respectiv Rapide. 

”Ne bucurăm că în sfârşit putem să vă oferim acest serviciu atât de util şi care îmbunătăţeşte spectaculos raportul calitate-preţ al serviciilor noastre", a adăugat Dan Costescu.

Sursa citată menţionează că, acest pachet de trenuri se adaugă trenurilor InterRegio de pe ruta Titu - Târgovişte şi retur care circulă deja din luna februarie ca trenuri Regio-Expres, serviciile de transport pe această relaţie fiind asigurate doar cu trenuri Regio şi Regio-Expres, pentru creşterea accesibilităţii la călătoria cu trenul.

"Pentru a facilita deplasările călătorilor noştri, mare parte dintre trenurile cu plecare din Bucureşti care au înregistrat creşteri ale cererii de transport spre Piteşti şi respectiv Bucureşti - Piteşti - Craiova şi retur, sunt formate din locomotivă şi vagoane, iar altele circulă deja în regim de tren Regio-Expres. Desigur, şi aceste trenuri RE au duratele de parcurs mai scurte, mai puţine opriri şi confort sporit de InterRegio", subliniază reprezentanţii CFR Călători.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite