Alocaţie de hrană de minimum 16 lei pe zi pentru bolnavii din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe reglementările legate de alocaţiile de hrană din spitalele de stat şi propune un proiect de act normativ prin care se impune un nivel minim de 16 lei pe zi, alocaţie de hrană pentru un pacient.

Într-o posatare pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătăţii afirmă că, propunerea Ministerului, aflată deja în transparenţă decizională va face câteva schimbări precum eliminarea plafonului maximal al alocaţiilor de hrană din spitale, o reglementare de mai bine de 10 ani, ajustată în 2016, uitată apoi de guvernările ulterioare.

De asemenea, conform proiectului propus de MS, nivelul alocaţiilor de hrană se stabileşte de către conducătorul unităţii sanitare, cu avizul consiliului de administraţie. ”Responsabilitatea trebuie să fie comună şi datele trebuie transmise la MS pentru transparenţă”, precizează Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, nivelul minim al alocaţiilor de hrană la 16 lei/ zi /pacient este stabilit tocmai pentru a proteja pacienţii de economii făcute de conducerea spitalului acolo unde nu trebuie.

SUrsa citată menţionează că, MS propune şi un Ghid pentru alimentaţie sănătoasă în unităţile sanitare, de urmărirea căruia va fi responsabil atât managerul cât şi Consiliul de Administraţie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite