Alin Burcea, Paralela 45: Românii sunt genul care 50 de săptămâni sunt slugi, iar două săptămâni vor să fie regi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Burcea Paralela 45

Românii practică în Antalya un turism „de lux de masă” şi lucrează 50 de săptămâni pentru o vacanţă regească de două săptămâni, a declarat miercuri Alin Burcea, CEO şi proprietar al agenţiei de turism Paralela 45. Mai mult de 300.000 de români au ajuns în Turcia în acest an, Antalya atrâgând peste 243.000 dintre aceştia.

„Ne străduim de ani de zile să vindem hoteluri mai ieftine. Ştiţi ce vor românii? Dacă s-ar putea să cumpere numai Kaia Palazzo, numai Kalista, ar cumpăra (printre cele mai scumpe hoteluri din Antalya, n.r.). Neamţul nu cumpără Kaia Palazzo, dar balcanii, românii, ruşii, bulgarii cumpără lux. Suntem genul care 50 de săptămâni suntem slugi, două săptămâni suntem în vacanţă, vrem să fim regi”, a declarat Alin Burcea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, românilor nu le plac hotelurile mai mici, standard. „Se vând hotelurile cu reputaţie mare, foarte scumpe. Noi, astăzi, 23 octombrie, avem 560 de oameni în Antalya şi este 23 octombrie. Acum vin căutătorii de comori care caută hoteluri scumpe. Românii nu cumpără hoteluri economice. Din perspectiva oamenilor de vânzări, pe pieţele română, rusă, tarifele sunt puţin mai mari decât pe piaţa germană. E un turism de lux de masă, de peste 1.000 de euro pe săptămână de persoană, cu all inclusive şi transport cu avionul”, a explicat Alin Burcea.

România a ajuns să trimită în Antalya peste 243.000 de persoane, în anul 2019, comparativ cu doar 190.000 persoane anul trecut şi aproape 130.000 în anul 2015, a anunţat Alin Burcea, citând datele autorităţilor din Turcia. Din total, peste 23.000 de români, respectiv circa 9%, au ajuns în Antalya cu Paralela 45. „Un an în care Antalya s-a vândut în orice poziţie fără probleme”, a precizat Burcea.

România se găseşte pe locul 7 ca număr de turişti în Antalya. „Foarte mult, după ţări ca Germania, Anglia şi Rusia, deşi suntem ţară mică”, a spus Burcea. Potrivit lui, acest lucru se datorează şi faptului că veniturile în ultimii trei ani au fost mai mari, atât la stat, cât şi la privat şi au generat un volum enorm. De asemenea, un motiv este şi faptul că în Antalya nu se mai ajunge doar din Bucureşti, ci aproape din orice oraş din ţară care are aeroport.

Şeful Paralela 45 estimează că în 2020 nu mai este loc de creştere. „Eu voi fi fericit dacă la nivelul României va fi o consolidare şi vom rămâne la 240.000”, a declarat el. Din punct de vedere al preţurilor, Alin Burcea susţine că, personal, nu crede ca vor scădea preţurile anul viitor, ci totul va depinde de puterea de cumpărarea a românilor.

Per total, peste 300.000 de turişti români au vizitat Turcia în 2019.

Antalya, vedetă şi în 2020

Paralela 45 estimează că Antalya va rămâne vedeta sezonului 2020, alături de destinatiile noi Egipt şi Tunisia, cu plecări de pe majoritatea aeroporturilor din România. „Antalya se prefigurează a fi, din nou, vedeta sezonului estival, pentru al treilea an consecutiv. Cele mai mari reduceri de preţ în perioada de Early Booking, de 40%, vin de la partenerii noştri hotelieri turci şi primele vânzări de vacanţe pentru vara 2020 au fost făcute deja. Turiştii români ştiu produsul all inclusiv turcesc şi profită de lansarea Early Booking încă din 2019”, declară Alin Burcea.

Turoperatorul Paralela 45 a lansat programul Early Booking pentru sezonul 2020, încă din luna septembrie, cu reduceri de până la 40% şi zboruri noi spre Turcia.

Întreaga ofertă pentru vacanţa de vară a Paralela 45 cuprinde 30 de zboruri săptămânale de tip charter spre Turcia (Antalya, Alanya şi Bodrum) şi Grecia (Creta, Rodos, Santorini, Zakynthos) din 11 oraşe ale ţării, în perioada mai/iunie – finalul lunii septembrie.

Pentru prima dată după 1990, anul viitor Paralela 45 va opera un charter din Constanţa cu destinaţia Antalya. Celelalte zboruri spre Antalya sunt programate din Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi, Bacău şi sunt realizate cu avioanele companiilor Corendon şi SunExpress.

În perioada de Early Booking, turiştii au rezervat deja, în Antalya, hoteluri de cinci stele cu multe facilităţi pentru copii (piscine, locuri şi cluburi de joacă, tobogane, meniuri speciale, mini-discotecă, ateliere creative, pătuţuri speciale), dar şi pentru adulţi (serviciile de masaj şi saună).

Plata vacanţei se poate face şi în rate, plătind cu cardurile de credit de la băncile partenere ale turoperatorului, în orice agenţie sau pe portalul www.paralela45.ro. Cea mai recentă variantă este plata în până la 12 rate, fără dobândă.

Două zboruri charter spre zona Bodrum (Bodrum, Kusadasi, Marmaris) sunt programate anul viitor, din Bucureşti şi Cluj-Napoca. În perioada de Early Booking, ofertele pentru Bodrum pornesc de la 470 de euro/persoană.

Grecia va fi legată de Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi prin curse charter realizate de Paralela 45 cu companiile Aegean şi Corendon. În prezent, un pachet pentru Heraklion, Creta, costă de la 352 de euro/persoană din Bucureşti, de la 374 de euro din Cluj-Napoca şi de la 403 euro/ persoană  din Iaşi.

După creşterea spectaculoasă înregistrată pe destinaţiile Hurghada şi Sharm el Sheikh, în această vară, turoperatorul prelungeşte perioada charterelor din Bucureşti spre Egipt, în sezonul toamnă-iarnă, şi introduce un nou zbor din Sibiu spre Hurghada, dedicat sărbătorilor de iarnă.

„Foarte mulţi turişti şi-au făcut vacanţa în Egipt vara aceasta şi estimăm o creştere de 20% a numărului acestora pentru perioada următoare, ei având posibilitatea să aleagă Hurghada sau Sharm el Sheikh în următoarele luni, la tarife care încep de la 464 de euro/persoană, respectiv de la 521 de euro/persoană, cu toate taxele incluse”, precizează proprietarul companiei Paralela 45.

Agenţia de turism Paralela 45 aniversează anul viitor 30 de ani de activitate. Paralela 45 a fost înfiinţată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenţii private din România. Paralela 45 estimează că va încheia anul cu un rulaj de 70 de milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite