Airbus va produce viziere pentru spitale, prin imprimare 3D, în efortul de combatere a Covid-19

Airbus va produce viziere pentru spitale, prin imprimare 3D, în efortul de combatere a Covid-19

Peste 20 de imprimante 3D lucrează zi şi noapte

Cele mai multe centre Airbus din Spania şi-au unit forţele pentru a produce rame de viziere pin imprimare 3D care vor fi livrate personalului medical, ca parte a echipamentului individual de protecţie împotriva Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 20 de imprimante 3D lucrează zi şi noapte. Sute de viziere au fost deja produse şi expediate spitalelor din vecinătatea facilităţilor de producţie ale Airbus din Spania. Airbus se bazează pe un design patentat pentru a produce ramele vizierelor, folosind materiale plastice de tip PLA.

„Unul dintre motivele pentru care îmi iubesc jobul este capacitatea noastră de  livra design avansat şi producţie rapidă. Am trecut peste noapte de la realizarea de concepte aerospaţiale la echipament medical. Acest lucru face o reală diferenţă în lupta împotriva pandemiei şi nu aş putea fi mai mândru de echipele noastre care lucrează zi şi noapte la acest proiect Airbus”, a spus Alvaro Jara, şeful Airbus Protospace din Getafe, Madrid.

Cu toate că Airbus a întrerupt producţia în cele mai multe dintre unităţile sale din Spania ca urmare a decretului regal din 29 martie, angajaţii Airbus au acces în fabrici pentru a continua această activitate esenţială.

În proiect au intrat şi Airbus Protospace Germania şi Airbus Composite Technology Centre (CTC) din Stade, împreună cu reţeaua de printing 3D „Mobility goes Additive”, care sprijină echipele din Spania şi coordonează operaţiunile de colectare şi transport al vizierelor la Madrid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: