Agonie şi extaz la Craiova: Electroputere dă oameni afară, Ford angajează

Pe de-o parte, compania Ford a anunţat că va demara în această săptămână un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica de la Craiova. De cealaltă parte, Electroputere Craiova va disponibiliza 350 de salariaţi, reprezentând 21% din numărul total de angajaţi, din cauza lipsei de comenzi, a reorganizării activităţii şi a creşterii costurilor cu personalul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ford va recruta în principal operatori de bază pentru liniile de producţie, dar în acelaşi timp suntem interesaţi şi de extinderea forţei de muncă prin aducerea unor specialişti de întreţinere“, a declarat directorul de resurse umane al Ford România, Angella Alexander.
În prezent, la fabrica Ford de la Craiova lucrează 3.500 de angajaţi.
Ford Motor Company a venit în România, la Craiova, în 2007, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova şi preluând, în martie 2008, uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford realizat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect.

Plăţi compensatorii la Electroputere


Disponibilizările de la Electroputere Craiova vor fi operate începând cu luna mai şi până la 1 decembrie, iar persoanele care vor rămâne fără loc de muncăă vor primi plăţi compensatorii. Compania a mai recurs la disponibilizări şi în octombrie 2010, când au plecat 350 de oameni.
La finalul lunii iunie a anului trecut, Electroputere avea 1.620 de angajaţi.
„Conducerea societăţii, prin Adresa nr.6428/16 martie 2012, a făcut cunoscut Sindicatului Liber Electroputere, ITM Dolj şi AJOFM-Dolj, notificarea prin care intenţionează să efectueze concedieri colective. Notificarea cuprinde motivele care determină concedierile preconizate, în principal motive de natură economico-financiară, generate de situaţia existentă în acest moment. Societatea se confruntă cu o reducere a volumului de activitate ca urmare a diminuării comenzilor“, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Electroputere Bursei de Valori Bucureşti.
Compania nu a comunicat nivelul plăţilor compensatorii şi perioada de acordare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările