Agenţiile de turism nu vor plăti impozit forfetar

Oficialii Ministerului Finanţelor Publice i-au anunţat pe reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) că agenţiile nu sunt incluse pe lista societăţilor care vor fi obligate să plătească impozitul forfetar, a declarat, pentru „Adevărul", Corina Martin, preşedintele ANAT.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Noi (agenţiile de turism, n. red.), am solicitat încă de luni o întâlnire cu minstrel Sebastian Vlădescu, însă ni s-a tot comunicat că este plecat din ţară. Ieri după-amiază am fost contactaţi de către oficialii din minister care ne-au spus că au verificat şi agenţiile de turism nu vor trebui să plătească impozit forfetar", a declarat preşedintele ANAT.

"ANAT a solicitat miercuri clarificarea impozitării firmelor din turism, iar reprezentanţii Ministerului Finanţelor au precizat că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism şi turoperatorilor", a spus Corina Martin.

Ideea introducerii impozitului forfetar pentru agenţiile de turism a fost criticată şi de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, căruia reprezentanţii ANAT i-au cerut ajutorul. „Nu sunt de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agenţiile de turism. Evaziunea fiscală trebuie eradicată, dar nu cred că în cazul agenţiilor de turism acesta este un fenomen de masă", a declarat, luni, Elena Udrea.

Impozitul forfetar va fi aplicat începând din vară. Sub incidenţa lui vor intra restaurantele, hotelurile, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar.

Întrebată dacă Ministerul Finanţelor Publice au scos de pe „lista forfetarului" şi hotelurile sau pensiunile, Corina Martin a declarat că oficialii MFP s-au exprimat strict în legătură cu agenţiile de turism.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările