Agenţia RoAid a devenit membră a Reţelei Europene a Practicienilor în domeniul cooperării pentru dezvoltare

Agenţia RoAid a devenit membră a Reţelei Europene a Practicienilor în domeniul cooperării pentru dezvoltare

Agenţia RoAid a devenit membră a Reţelei Europene a Practicienilor în domeniul cooperării pentru dezvoltare, ceea ce-i dă posibilitatea încheierii unor parteneriate cu alte agenţii europene, contribuind la consolidarea relaţiilor în domeniu la nivel european.

În data de 30 mai a.c., Agenţia Română de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid) şi-a manifestat interesul de a deveni membră a Reţelei Europene a Practicienilor în domeniul cooperării pentru dezvoltare, cea mai importantă platformă pentru transferul de expertiză, coordonare şi armonizare a organizaţiilor europene din domeniul cooperării pentru dezvoltare.
 
După primirea documentaţiei, Comitetul Director al Reţelei, în cadrul reuniunii sale din 20 septembrie, a evaluat favorabil eligibilitatea RoAid. În cadrul Adunării Generale, membrii Reţelei au votat în unanimitate în favoarea admiterii RoAid ca membru. Agenţia din România se va alătura celor 16 membri ai Reţelei, reprezentând 14 ţări ale Uniunii Europene.
 
Fondată în 2007, Reţeua reuneşte experţi din organizaţiile europene de cooperare pentru dezvoltare şi din cadrul UE, cu scopul de a împărtăşi informaţii, experienţe şi de a crea sinergii pentru armonizarea politicilor europene de dezvoltare şi de a asigura o politică de cooperare eficientă în întreaga lume. 
Prin activităţile sale, Reţeaua contribuie la:
 
instituirea unui cadru contractual şi financiar simplificat şi viabil pentru proiectele de cooperare pentru dezvoltare ale UE;
 
consolidarea parteneriatelor între Membri, precum şi cele cu Comisia Europeană, în special în cadrul cooperării delegate;
 
mobilizarea expertizei publice europene;
 
construirea de noi relaţii cu alţi actori de dezvoltare pentru a contribui la o arhitectură europeană a cooperării internaţionale mai cuprinzătoare.
 
Noul statut de membru va reprezenta pentru RoAid o oportunitate de a colabora şi a încheia parteneriate cu alte agenţii europene, contribuind la consolidarea relaţiilor în domeniu la nivel european.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările