Aeroporturi Bucureşti are un nou director general

Aeroporturi Bucureşti
are un nou director general

Aeroportul Otopeni FOTO CNAB

Dan Baciu, fost director financiar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a fost numit luni în funcţia de director general, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Baciu îi ia locul la CNAB lui Bogdan Mîndrescu.

CNAB administrează cele două aeroporturi ale Capitalei. Fostul director al companiei, Bogdan Mîndrescu, a demisionat joi, în contextul în care presa a prezentat miercuri un raport al corpului de control al ministrului Transporturilor din care reieşau probleme grave cu pistele şi sistemele de iluminat de siguranţă ale aerogării Otopeni şi, totodată, în contextul în care luna trecută Aeroportul Henri Coandă a rămas fără un contract valabil cu o firmă specializată în servicii de curăţenie şi salubritate.

Corpul de control al premierului a descoperit o serie de nereguli la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei. Raportul arată că „starea dezastruoasă a infrastructurii“ este deplânsă de cei care lucrează aici. În ultimii ani investiţiile în modernizarea acesteia au fost aproape de zero, ceea ce, în final, pune în pericol vieţile pasagerilor. În acelaşi timp, unii angajaţi sunt plătiţi cu câte două salarii, iar alţii primesc lefuri deşi sunt prezenţi la serviciu doar o oră în câteva luni.

Controlul a avut loc la sediul CNAB din Otopeni, iar perioada verificată a fost 1 ianuarie 2013 – 15 octombrie 2017.

Recent, noul ministru, Lucian Şova, a trimis şi el corpul de control la CNAB, după ce Aeroportul Henri Coandă a rămas fără un contract valabil cu o firmă specializată în servicii de curăţenie şi salubritate.

 

citeste totul despre: