Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara va avea un nou terminal pentru pasageri. Când va fi gata şi cât va costa

Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara va avea un nou terminal pentru pasageri. Când va fi gata şi cât va costa

FOTO:  Aeroportul Timisoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, marţi, că Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri.

„A fost semnat astăzi (marţi, 17 mai n.r.) contractul pentru proiectarea şi construcţia terminalului de plecări curse externe. Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi 6 porţi de scanare automată a documentelor. Construcţia va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit ministrului, după semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.
 
Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) şi a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucureşti.
 
Finanţarea este asigurată din trei surse:
 
- fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);
 
- bugetul de stat;
 
- veniturile proprii ale aeroportului.
 
În data de 25 martie, Ministrul Transporturilor anunţa că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia terminalului de plecări curse externe la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara.
 
„Astăzi a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia terminalului de plecări curse externe. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Conform datelor transmise de INS, în 2021 aeroportul Traian Vuia a fost pe locul doi în ţară ca volum de transport de mărfuri, cu 2.100 tone mărfuri încărcate şi 4.000 tone mărfuri descărcate. Ca pondere în traficul intern de pasageri a fost pe locul 3, după Bucureşti şi Cluj-Napoca, cu 13,6% din numărul total de pasageri îmbarcaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările