Aeroportul Otopeni are de joi 6 porţi biometrice. Cum funcţionează scannerele şi de când trebuia să fie montate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scannere faciale porti biometrice aeroport otopeni Foto Romania Actualitati

Aeroportul Otopeni are începând de joi, 4 martie, şase scannere automate, inaugurarea echipamentelor fiind făcută în prezenţa ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, şi al ministrului de Interne, Lucian Bode.

Cele şase scannere automate sunt destinate recunoaşterii automate a trăsăturilor faciale ale pasagerilor care deţin deja paşapoarte biometrice, sistemul urmând să recunoască automat călătorii pentru a le permite accesul în aeroport, după cum a explicat ministrul Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, a fost deja semnat un memorandum cu Banca Mondială pentru realizarea unui nou terminal pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

În iulie 2019, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţa că va instala şase porţi de control automat al paşapoartelor - Automatic Border Control (ABC) - care permit pasagerilor cu paşapoarte biometrice să treacă fără să mai stea faţă în faţă cu un poliţist de frontieră, iar până la jumătatea lunii iulie cele două zone de control de frontieră vor fi comasate.

„Împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră, vom instala o baterie de şase porţi de control automat al paşapoartelor. (…) Este o facilitate pe care eu o caut de câte ori merg pe un aeroport din străinătate, pentru că, de regulă, acolo nu se mai stă la coadă”, declara atunci purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache.

Ştire în curs de actualizare

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite