Aeroportul Henri Coandă va funcţiona cu un număr redus de porţi de îmbarcare. Vor fi disponibile numai 52 de ghişee

Aeroportul Henri Coandă va funcţiona cu un număr redus de porţi de îmbarcare. Vor fi disponibile numai 52 de ghişee

Zona de îmbarcare a Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” va funcţiona cu un număr redus de porţi, proporţional cu valorile de trafic, respectiv cu numai 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de Plecări, vor fi deschise numai 52 de ghişee check-in (de la 53 la 104), amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghişeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de aşteptare dotată cu banchete, unde pasagerii şi însoţitorii acestora pot aştepta începerea operaţiunilor pentru zborul dorit.
 
”Pandemia de CoVid-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional, acesta situându-se în prezent la cca. 15-20% din normalul acestei perioade. În aceste condiţii, şi traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar.”, au explicat reprezentanţii CNAB.
 
Potrivit acestora măsurile luate au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare.
 
CNAB menţionează că măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 16.02.2021 şi se vor menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări aeronave.
 

În 2020, numărul pasagerilor a scăzut cu 69,7% faţă de anul precedent

 
În condiţiile pandemiei de CoVid-19, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunţat că, în anul 2020, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-au înregistrat 4.456.577 pasageri, în scădere cu 69,7% faţă de 2019, respectiv 52.288 de mişcări de aeronave, în scădere cu 57,6% faţă de anul anterior.
 
În condiţiile în care în primele două luni din 2020 traficul de pasageri a cunoscut o uşoară creştere, de 5.5%, faţă de 2019, scăderea pe celelalte 10 luni ale aceluiaşi an (martie - decembrie) a fost de peste 81%, cu un minim de 19.118 pasageri şi 1.136 mişcări aeronave în luna aprilie, respectiv un maxim de 426.081 pasageri şi 5.218 mişcări de aeronave în luna august.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările