Adrian Vasilescu, BNR, replică pentru premierul Tudose: Cărţile de economie sunt cele care se răzbună

Adrian Vasilescu, BNR, replică pentru premierul Tudose: Cărţile de economie sunt cele care se răzbună

După ce premierul Tudose a acuzat banca centrală că are o parte din vină pentru deprecierea leului în raport cu euro, insinuând o „răzbunare a sistemului bancar”, consilierul guvernatorului BNR i-a răspuns că doar „cărţile de economie sunt cele care se răzbună”. "Noi de la BNR  colaborăm cu guvernele pe care le dă ţara“, a spus Vasilescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Mihai Tudose a declarat la Antena 3 că BNR trebuia să intervină în privinţa cursului valutar şi nu a făcut-o. În replică, Adrian Vasilescu a explicat la RFI că BNR „colaborează cu guvernele pe care le dă ţara”.
 
„Noi de la Banca Naţională spunem şi asta este realitatea: colaborăm cu guvernele pe care le dă ţara. Legea spune foarte limpede că Banca Naţională sprijină politica economică a Guvernului, dar numai în condiţiile în care nu atacă obiectivul fundamental al Băncii Naţionale care este stabilitatea preţurilor şi în esenţă şi stabilitatea financiară, ca sinteză a funcţiilor băncii centrale. Deci eu nu vorbesc în contradictoriu cu Guvernul şi nici cu premierul, chiar dacă premierul mi-a recomandat când nu vorbesc în numele Băncii Naţionale şi nu vorbesc în numele Băncii Naţionale, să port un tricou cu inscripţia: privat”, a spus Vasilescu.
 
Legat de afirmaţia premierului Tudose, potrivit căruia deprecierea leului ar putea fi cauzată de o „răzbunare a sistemului bancar”, consilierul guvernatorului BNR a spus: „Eu vă pot spune un singur lucru: dacă se răzbună cineva în acest moment, nu ştiu pe cine, dar dacă se răzbună cineva în acest moment, se răzbună cărţile de economie. Atât şi nimic mai mult”.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările