Adrian Vasilescu, BNR: Şi Ceauşescu a dus aur la Londra. Câte 10 tone pe an. Partidul care vinde un gram iese din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Vasilescu consideră că toată „tevatura” cu repatrierea aurului s-a făcut pentru că politicienii aflaţi la putere atunci voiau să şicaneze Banca Naţională. FOTO 123 RF
Adrian Vasilescu consideră că toată „tevatura” cu repatrierea aurului s-a făcut pentru că politicienii aflaţi la putere atunci voiau să şicaneze Banca Naţională. FOTO 123 RF

Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR, a declarat sâmbătă că aurul din rezerva naţională trebuie să rămână la Londra şi că şi Ceauşescu a dus aur acolo, câte 10 tone pe an.

Rezerva de aur a României încă se află la Londra în prezent, iar „varianta raţională” pe care merge Banca Naţională este ca aurul să rămână tot la Londra, a declarat sâmbătă, la Digi24, Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR.

„Aţi văzut dvs legea în Monitorul Oficial?” a spus Adrian Vasilescu, întrebat dacă BNR nu avea obligaţia de a fi repatriat deja aurul.

În ultimii doi ani, fostul guvern PSD a pledat şi a acţionat pentru ca rezervele de aur ale României care se află depozitate la Londra să fie repatriate.  S-a dat o lege în acest sens, care a fost contestată la Curtea Constituţională, iar CCR a considerat că nu încalcă legea fundamentală, prin urmare, legea a ajuns la preşedinte, care a retrimis-o la Parlament, acolo unde se şi află în prezent, a explicat Adrian Vasilescu.

„Niciun partid nu este atât de sinucigaş, încât să se amestece în felul acesta în viaţa aurului vânzând ceva, măcar un gram. Partidul care vinde un gram de aur din România, unde există un cult al aurului teribil, iese din istorie”, a spus Adrian Vasilescu.

El consideră că toată „tevatura” cu repatrierea aurului s-a făcut pentru că politicienii aflaţi la putere atunci voiau să şicaneze Banca Naţională.

Adrian Vasilescu a explicat că până şi Nicolae Ceauşescu a dus câte 10 tone de aur în capitala britanică, timp de trei ani la rând. „O prietenă m-a întrebat: Vreau să ştiu, Ceauşescu a dus aurul la Londra? Eu am răspuns că da. Cât? Păi a dus mai mult. A fost o perioadă de trei ani consecutivi când a dus câte 10 tone de aur în fiecare an, pentru că într-un avion încap 10 tone de aur. A dus un avion într-un an, în anul următor a dus încă 10 tone, în anul celălalt încă 10 tone. Şi atunci, prietena mea a spus: M-ai lămurit. Ăştia bat câmpii cu aducerea aurului în ţară. Era un fel de a judeca...Şi Ceauşescu a dus aur acolo”, a punctat consilierul guvernatorului BNR în emisiunea „În faţa ta”.

Iniţiator al legii de repatriere a aurului a fost senatorul PSD Şerban Nicolae alături de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite