Adrian Câciu, despre echilibrarea sistemului de pensii când vor fi mai mulţi bani: Vreţi să aşteptăm până atunci să vedem că nu mai sunt pensionari?

Adrian Câciu, despre echilibrarea sistemului de pensii când vor fi mai mulţi bani: Vreţi să aşteptăm până atunci să vedem că nu mai sunt pensionari?

Adrian Câciu, ministru de Finanţe Foto Inquam Photo

Adrian Câciu, noul ministru de Finanţe, a declarat vineri, după şedinţa de Guvern, referindu-se la echilibrarea sistemului de pensii „când vor fi mai mulţi bani”: Vreţi să aşteptăm până atunci să vedem că nu mai sunt pensionari?

Ştiri pe aceeaşi temă

„Impactul a fost undeva la 500 de milioane de lei, din plata contribuţiilor la sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei
 
Legat de creşterea cotizaţiei la Pilonul II, Adrian Câciu a spus că şi-ar fi dorit ca această majorare să se poată face mai repede. Suntem la 3,75% din 2016-2017.
 
Din păcate suntem şi în zona de asumare prin PNRR...
 
Ne dorim să ajungem şi în zona aceea de normalitate. Întotdeauna s-a spus că nu sunt bani de pensii. S-a spus  că  nu e sustenabil sistemul. Românii spun că e un sistem Bismarck, dar nu e un sistem Bismarck, nu mai este de mult acest sistem.
 
Dacă pensia medie este mai mare decât salariul minim cum poţi să spui că sistemul contributiv din România îţi va alimenta singur această zona? totdeauna ne-am plâns că este deficit la sistemul de pensii (...) 
 
Dacă întotdeauna o să ne ascundem că stai să vedem să echilibrăm sistemul de pensii până vom avea contribuţii ca volum mai mari, ar însemna ca dvs şi cu mine să avem salarii de 1.000 de euro, iar pensiile să fie 60% rata de înlocuire care se calculează.
 
Vreţi să aşteptăm până atunci şi să vedem că nu mai sunt pensionari sau vreţi ca bunicii noştri şi părinţii noştri , care ne-au crescut şi care au contribuit tot timpul, să primească pensiile pe care le merită?”, a declarat Câciu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările