Acuzaţii: PSD se grăbeşte să îşi pună un alt om la ANCOM în locul lui Sorin Grindeanu

Acuzaţii: PSD se grăbeşte să îşi pună un alt om la ANCOM în locul lui Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD se grăbeşte să îşi pună încă un om la conducerea Autorităţii pentru Comunicaţii, după vacantarea locului de către Sorin Grindeanu, astfel că a stabilit un calendar imposibil pentru selecţia preşedintelui, acuză deputatul USR Cătălin Drulă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Grabă mare la PSD să pună înlocuitor pentru Grindeanu la şefia ANCOM, încălcând legea. Sorin Grindeanu şi-a dat în sfârşit demisia de la ANCOM începând cu data de 16 octombrie, fiind incompatibil ca membru şi prim-vicepreşedinte PSD. Deşi legea spune că procesul de selecţie la nivelul parlamentului se face după data vacantării (deci după 16 octombrie), PSD a propus un calendar imposibil”, afirmă Drulă.

Potrivit lui, până vineri, 7 octombrie, la ora 12 se depun candidaturile la secretariatele comisilor de IT&C din Cameră sau Senat, luni, 12 octombrie se face selecţia candidaţilor care merg la plen şi probabil marţi sau miercuri se votează noul preşedinte.

„E o bătaie de joc evidentă şi parte din jocul de politizare a instituţiei. PSD se luptă cu disperare pe final de mandat să-şi pună încă un om. Sper ca toate forţele politice din parlament să se opună acestei încercări disperate de control pe o instituţie care gestionează o piaţă de miliarde şi licitaţia pentru licenţele 5G pe care au pus ochii chinezii. ANCOM poate merge foarte bine înainte condusă de unul din cei doi vicepreşedinţi (oameni tehnici, solizi profesional, cu vechime în ANCOM) şi noul parlament să numească un preşedinte tot un profesionist, apolitic”, mai arată Drulă.

Pe 22 august, la Congresul PSD, Sorin Grindeanu, preşedinte al ANCOM, a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului în echipa preşedintelui Marcel Ciolacu. În mod normal, Grindeanu ar fi trebuit să demisioneze înainte de Congres, pentru că legea interzice preşedintelui ANCOM să fie membru de partid.

Grindeanu a renunţat în cele din urmă la şefia ANCOM, însă demisia va intra în vigoare abia pe data de 16 octombrie, potrivit unor surse politice. Sorin Grindeanu a rămas în fruntea instituţiei încă două luni după ce a fost ale prim-vicepreşedinte PSD, miza fiind leafa de peste 9.000 de euro lunar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările