Acţiunile penale împotriva sindicatului de la metrou continuă. Ministrul Transporturilor: Vom cere banii de la Rădoi şi sindicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Acţiunile penale împotriva sindicatului USML continuă, iar în paralel va fi depusă o acţiune în instanţă pentru ca acesta să plătească pagubele produse în urma grevei de vinerea trecută, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

”Au apărut nişte poveşti în ultimele 24 de ore. Circulă un fake de la sindicate, că s-ar fi pus batista pe ţambal. E complet fals. Şi acţiunile penale depuse la DNA şi DIICOT continuă. Nu negociem legea.” a declarat Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, zilele trecute, poliţia a identificat 350 dintre participanţii la blocarea metroului.

”Nu există nici o intenţie de a da un pas înapoi. Azi, Metrorex depune o acţiune la Tribunal pentru despăgubirea de către sindicatul USLM. Vom cere banii de la Rădoi şi sindicat, 2.8 milioane de lei. Chiar ei au semnat că au oprit voluntar lucrul vineri”, a menţionat Drulă.

Ministrul a precizat că toate celelalte căi de tragere la răspundere a celor vinovaţi merg înainte.

”În Metrorex, legat de salarizare şi de personal – e matematic şi contabil imposibil să rămână la fel. Există doar variante matematice simple: ori se acceptă o renegociere a salariilor, ori se ajunge la disponibilizări, sau varianta 3 – insolvenţa. O companie în insolvenţă poate face şi scăderi de salarii, şi concedieri”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite