Acţiunile europene au încheiat luna noiembrie cu o creştere de peste 14%, cea mai bună evoluţie de la începerea înregistrării datelor, în 1986

Acţiunile europene au încheiat luna noiembrie cu o creştere de peste 14%, cea mai bună evoluţie de la începerea înregistrării datelor, în 1986

Stoxx 600

Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile de luni în scădere cu 0,6%, dar pe ansamblul lunii noiembrie a înregistrat cea mai bună evoluţie de la începerea înregistrării datelor, în 1986, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor firmei Refinitiv, acţiunile companiilor aeriene europene au urcat în noiembrie cu 45%, marcând la rândul lor o evoluţie istorică, transmite Reuters.

Scăderile de luni ale acţiunilor au fost determinate de marcarea profiturilor de către investitori.

Luni, indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 1,59%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,42%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,33%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a scăzut cu 1,3%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,4%.

Între evenimentele care au influenţa bursele luni se află avertismentul ministrului britanic de Externe Dominic Raab, făcut duminică,  potrivit căruia negocierile pentru Brexit cu Uniunea Europeană se îndreaptă spre o săptămână ”foarte importantă”.

În privinţa vaccinurilor pentru noul coronavirus, compania Moderna a anunţat, luni, că a solicitat Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din SUA aprobarea de urgenţă a vaccinului său, după ce datele definitive ale studiilor sale clinice au confirmat că acesta are o eficacitate de peste 94% în prevenirea infecţiilor şi că este sigur.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările