ACEBOP şi crescătorii autohtoni cer relansarea creşterii bovinelor de carne în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook ACEBOP
Foto: Facebook ACEBOP

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) se alătură crescătorilor autohtoni de bovine de carne, care au iniţiat o petiţie către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pentru relansarea creşterii bovinelor de carne în România.

Potrivit asociaţiei, scopul petiţiei este de relansare a creşterii bovinelor de carne în România, mărirea producţiei, calitatea cărnii şi, implicit, obţinerea de plus valoare pentru fermieri, transmite Agerpres.

"Asociaţia noastră se alătură grupului de crescători de bovine de carne din România care au iniţiat o petiţie către domnul ministru Nechita-Adrian Oros. Scopul petiţiei este unul major pentru relansarea creşterii bovinelor de carne în România, mărirea producţiei, calitatea cărnii şi, implicit, obţinerea de plus valoare pentru fermieri. Este absolut necesară sprijinirea producţiei. România nu are capacitate de rasă la bovine şi nici la ovine, trebuie sprijinită metisarea. Din acest motiv, suntem lângă crescătorii de bovine carne care au iniţiat petiţia şi care doresc dezvoltarea sectorului de carne", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Astfel, ACEBOP propune ca 75% din valoarea sprijinului care se va acorda în sector să se dea la femele care dovedesc originea tatălui-rasă de carne, iar 50% pentru rase autohtone însămânţate cu rase de carne.

De asemenea, asociaţia propune coborârea numărului de capete la tinerii fermieri, la 5 capete bovine şi 75 la ovine şi aplicarea echivalentului zootehnic, adică o subvenţie pe UVM (Unitate Vită Mare) la fel cum există sprijinul pe hectar cu 36 euro, iar crescătorii de animale să fie sprijiniţi pe UVM.

Nu în ultimul rând, asociaţia mai propune ca 50% din valoarea sprijinului să se dea la oricare vacă ce intră la metisare cu rase de carne.

"Aşa poate fi relansată producţia de carne vită a României", spun reprezentaţii Asociaţiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite