Abonamentele de sănătate suportate de angajator, scutite de impozit, de astăzi

Abonamentele de sănătate
suportate de angajator, scutite de impozit, de astăzi

FOTO 123 RF

Angajatorii care vor suporta abonamentele de sănătate ale salariaţilor în plafonul de 400 euro anual vor fi scutiţi de impozit pentru acestea, începând de astăzi, 3 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordonanţa care aduce această noutate a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 31 august.

Prin aceasta, abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual.

„Abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual, oferind astfel un acces mai mare al angajaţilor la servicii de sănătate, fără ca acest efort financiar să fie suportat de angajator”, a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, pentru Capital. Această facilitate se traduce prin încasarea unui salariu net ceva mai mare, la final de lună. 

Potrivit consultantului fiscal Adrian benţa, legiuitorul acordă angajatorilor dreptul de a deconta asigurări de sănătate şi abonamente medicale la unităţi private, pentru fiecare salariat, în plafonul de 400 euro anual, fără a considera aceste cheltuieli venituri de natură salarială la persoana fizică angajată. 

„Apreciem această măsură ca fiind una dintre cele mai bune în domeniul finanţării sănătăţii, în sensul că o foarte mare parte a angajatorilor vor deconta aceste tipuri de abonamente la spitale private, caz în care sistemul public se mai descongestionează, iar pentru salariaţi, se realizează un prilej de prevenţie pentru posibile boli, şi un bonus salarial”, consideră Benţa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările