A fost inventată ciocolata dulce care nu conţine deloc zahăr adăugat

A fost inventată ciocolata dulce care nu conţine deloc zahăr adăugat

Nestle a descoperit o modalitate de a crea ciocolată fără să adauge zahăr, bazându-se doar pe resturi din plantele de cacao pentru îndulcire, într-un moment în care consumatorii caută alimente mai naturale şi mai sănătoase, scrie Bloomberg.

Compania foloseşte o tehnică patentată prin care transformă pulpa albă care acoperă boabele de cacao într-o pudră care conţine zahăr în mod natural. Până acum, pulpa nu a fost folosită niciodată drept îndulcitor pentru ciocolată şi, de obicei, este aruncată.

Din această toamnă, Nestle va începe să vândă batoane KitKat de ciocolată neagră, cu 70% cacao, obţinută prin noua reţetă ce nu include niciun pic de zahăr adăugat.

Nestle ar putea folosi acelaşi proces să producă ciocolată cu lapte sau ciocolată albă, pe viitor, a declarat Alexander Maillor, şeful diviziei de cofetărie a Nestle.

Industria alimentară şi a băuturilor se află sub presiunea consumatorilor şi a guvernelor de a face produse mai sănătoase, pe fondul creşterii obezităţii şi a ratei diabetului. Prin această mişcare, Nestle îşi poate consolida poziţia de lider în industrie. Ea vine la trei ani după ce compania a găsit o modalitate de a modifica structura zahărului pentru a-i creşte puterea de îndulcire.

Cea mai mare companie alimentară din lume intenţionează să folosească tehnica pulpei şi pentru alte branduri de cofetărie, dar şi în alte ţări, anul viitor.

„Folosirea pulpei face ca ciocolata să fie mai premium. Zahărul este un ingredient ieftin”, a spus von Maillot.

Noua ciocolată neagră a Nestle, cu concentraţie de 70% cacao, va avea cu 40% mai puţin zahăr decât batoanele echivalente cu zahăr adăugat. Batoanele de ciocolată neagră KitKat conţin 12,3 grame de zahăr pe porţie.

„Reducerea zahărului este întâmplătoare, nu ne concentrăm pe ea. Este vorba mai mult despre un nou mod de a produce ciocolată şi de a folosi tot ce se poate din cacao”, a spus von Maillot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: